Fyra män misstänks för kidnappning

Polisen i Linköping utreder ett misstänkt kidnappningsdrama. På fredagen häktades fyra män för olaga frihetsberövande. Männen nekar till brott.

Fyra män, mellan 19 och 37 år gamla har begärts häktade för människorov.

Fyra män, mellan 19 och 37 år gamla har begärts häktade för människorov.

Foto: Öst Media

Linköping2020-05-29 15:03

Brottet ska enligt kammaråklagare Erik Gunneland Dahlbäck ha skett i måndags och tisdags i Linköpings och Boxholms kommuner, samt på andra platser i länet som ännu inte har angivits i offentliga dokument. 

Klockan 21.45 på tisdagen anhölls tre män som misstänkta för inblandning i brottet. De tre männen är 29, 30 och 37 år gamla. I onsdags anhölls dessutom en 19-årig man som misstänkt för inblandning i brottet. 

På fredagen begärde åklagaren de fyra männen häktade för i första hand människorov och i andra hand för olaga frihetsberövande och misshandel. Männen är, enligt åklagaren, även misstänkta för försök till utpressning mellan den 24 maj och den 26 maj i år. 

Vi har inte kunnat nå åklagaren för en kommentar. Daniel Axelsson, som är chef för polisens enhet för grova brott, ville på fredagen inte ge några kommentarer men säger: 

– Det rör sig om ett allvarligt brott. Men jag kan inte gå in på vad som hänt av utredningsskäl. 

På fredagseftermiddagen meddelade Linköpings tingsrätt att samtliga fyra män har häktats – men inte för människorov och försök till utpressning, utan för olaga frihetsberövande och misshandel – alltså i enlighet med åklagarens andrahandsyrkande. 

Samtliga fyra män nekade till brott under häktningsförhandlingarna. 

Åklagaren har fram till och med den 12 juni på sig att väcka åtal mot de fyra männen. Sannolikt kommer dock utredningen att dra ut på tiden. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!