– Vi vill inte att barnen umgås med personer som håller på med droger, säger Fatuma Sharif som är en av mammorna i gruppen.
Hon noterar att kvinnorna som går trygghetsvandringar verkligen har något att säga till om.
– Det finns ingen spänning alls. Alla lyssnar direkt när vi kommer, säger hon.
Kristina Ramsten tyckte inte att det fanns tillräcklig mycket insatser med vuxna som rörde sig i området. Nu vandrar de varje helg, även under sommaren.
– Det finns problem i området. Men det finns många fler som vill något bättre. Jag ville starta trygghetsvandringar på ett sätt där många olika språkgrupper är engagerade. Det är styrkan med den här lösningen. Vi har också bra kontakter med polisen.
Abdifatah Abdi berättar att det inte bara handlar om att promenera omkring i Skäggetorp på kvällarna.
– Nej, vi pratar med ungdomarna som också söker upp oss i bland. Vi kan säga till dem om de bråkar.
En poäng är att de som trygghetsvandrar, också har kontakt på vardagarna.
– Ju fler man känner och hälsar på när man går och handlar, desto tryggare blir det. Det är jätteviktigt, säger Kristina Ramsten.
Men hon tycker att det var svårt att få kommunen intresserad. Hon kontaktade studieförbundet ABF och nationella föreningen Nattvandring.nu. Det fanns lokaler på ABF där de kunde samlas inför vandringspassen.
Senare gick kommunägda bostadsbolaget Stångåstaden in och erbjöd en lokal på Skattegården. Magdalena Ingberg, stadsdelsutvecklare på Stångåstaden, är imponerad:
– Ja, senaste halvåret har vi inte haft ett enda anmält källarinbrott på Skattegården. Klottret har också minskat. Trygghetsvandrarna har lyckats med något som vi inte har sett förut, att engagera personer från många olika grupper. Både unga och gamla, och många med olika utländsk bakgrund, sammanfattar Ingberg.
Det har också fått flera ringar på vattnet. Bara genom att trygghetsvandrarna träffas och pratar med varandra så kommer det fram andra saker som kan vara viktiga.
– Vi har fått veta att det finns behov av läxhjälp och språkträning för vuxenstuderande i området. Det vill vi gärna hjälpa till med, tillsammans med ABF och frivilliga, säger Ingberg.
Och trygghetsvandrarna planerar nu att försöka att expandera.
– Ja, vi vill starta liknande verksamhet i Berga, säger Kristina Ramsten.