Nedanför den nybyggda Emriks bro vid simhallen finns en mindre bro över Tinnerbäcken. Den är gammal, sliten och används inte av någon eftersom det är närmast omöjligt att ta sig ner till den.
Ändå är det nog många av de tusentals Linköpingsbor som hittills vandrat på Emriks bro som lagt märke till den.
– Av allt att döma hör bron till Tinnisanläggningens ursprungliga funkisgestaltning. Den ritades av stadsarkitekten Sten Westholm på 1930-talet, säger kommunens stadsantikvarie Alexandru Babos.
Frågan är vad som ska hända nu när hela Tinnisområdet håller på att byggas om. Klart är i alla fall att bron inte finns med i broförvaltaren Bo Karlssons planer.
– Alla våra drygt 200 broar inspekteras och underhålls regelbundet. De har också ett specifikt nummer, men den här saknar det. Den har heller inget namn. Jag hade faktiskt inte koll på den eftersom den inte legat på vår mark förrän helt nyligen, säger Bo Karlsson.
Han tänker ändå ta sig en titt framöver och inspektera skicket på bron.
– Jag vill se så att det inte är någon fara. Skulle den vara dålig får jag stänga av den.
Marken tillhörde länge Lejonfastigheter men är sedan en tid tillbaka i kommunal ägo. Bo Karlsson menar att det händer att broar i kommunen faller mellan stolarna.
– Ganska nyligen har det dykt upp två broar på vår mark vid Mjärdevi science park. De får man ta sig an och rusta upp. Bron vid Tinnerbäcken kände jag inte till, men som jag förstått det nu ska den rivas ganska snart.
Joacim Gustavsson, som var projektledare för bygget av Emriks bro, har samma uppgifter.
"I samband med byggandet av Emriks bro så sades att den gamla bron skulle avvecklas/rivas i samband med när Tinnis-området skulle byggas om, men att den fick vara kvar tillsvidare", skriver Joacim Gustavsson i ett mejl till Corren.
Helt avgjord verkar frågan inte vara. På länsstyrelsens bord finns sedan 2019 en ansökan om att byggnadsminnesförklara hela Tinnerbäcksbadet.
– Den hör till Tinnis sammanhållna miljö och bör bedömas ihop med hela utomhusbadet, menar Alexandru Babos.
Men enligt antikvarien Jonna Stewénius på länsstyrelsen tillhör bron inte den fastighet – Innerstaden 1:11 – som omfattas av ansökan.
– Gångbron ligger utanför utredningsområdet för ansökan om byggnadsminnesförklaring, säger Jonna Stewénius.