Företaget, som har sin bas på Låskolvsgatan i Hackefors, jobbar med markskötsel och utför allt från grönytearbeten och snöröjning till anläggning av gång-och cykelbanor. I sin ägo har man således olika maskiner och redskap värda en betydande summa pengar. Vid det första tillslaget, i maj, stals en stor del av utrustningen.
Tjuvar bröt sig då in på den inhägnade parkeringen och krossade rutorna på ett 30-tal arbetsbilar. Inbrottet fick förödande konsekvenser för företaget och dess verksamhet.
– Det blev ett större stillestånd. Det är inte lätt att få fram så mycket utrustning på kort tid. Vi var lidande i flera månader, berättar projektledaren Christian Arrborn.
Natten mot fredagen var det dags igen, och tillvägagångssättet var detsamma. Någon eller några bröt sig in på parkeringen och krossade rutor på sammanlagt sju bilar.
Men den här gången fick de inte med sig något stöldgods.
– Vi har efter det stora inbrottet i våras nya rutiner kring att inga verktyg och maskiner av värde förvaras i bilarna när man går hem för dagen. Kanske är det därför inget blev stulet denna gång, säger Isabel Lundberg.
Den senaste kuppen får alltså inte alls samma konsekvenser som den i maj.
– Bilrutorna går på vår glasförsäkring så det blir självrisker på totalt sju bilar samt kostnader för reparation av det uppklippta stängslet, säger Isabel Lundberg.
Man tvingades däremot pausa verksamheten under förmiddagen när de drabbade fordonen städades och lappades ihop till brukligt skick.
– Som tur är har vi egen verkstad som kan fixa sådant ganska smidigt. Så när de var klara kunde vi använda bilarna igen, förklarar Christian Arrborn.
Efter att tillgreppet upptäcktes på morgonen var också polisen på plats.
– Vi har varit där med en patrull och kommer att skriva en anmälan. Vi har även pratat med eventuella vittnen och säkrat vissa spår, sa presstalesperson Angelica Israelsson Silfwer.
Någon misstänkt för brottet hade polisen inte på fredagen, men efter kuppen i maj utökade Thormans entreprenad sin kameraövervakning och den hoppas man ska kunna leda till ett genombrott i utredningen.
– Vi jobbar ju främst på uppdrag av kommunen och kommunägda bolag, så när sådant här händer drabbar det Linköpingsborna och deras utemiljöer. Det är tråkigt, säger Isabel Lundberg.