Flera vill hjälpa drabbade i Irak

Det behövs hjälp till de krigsdrabbade i Kurdistan i norra Irak. I Linköping pågår just nu två insamlingar.

Foto: Khalid Mohammed

LINKÖPING2014-08-21 14:26

Kurdistan var länge en relativt lugn del i norra Irak, men sen terrororganisationen Islamiska staten, IS, gav sig in i området har tusentals människor tvingats på flykt. Det är framför allt kristna som fördrivs från sina hem.

För att hjälpa har flera Linköpingsbor dragit igång insamlingar.

Azad Pirooti och hans systerdotter Hero Baqay planerar att skicka hjälp med fraktflyg som tas emot av deras vänner i Kurdistan. Vännerna ska sedan skänka allt till organisationen Läkare utan gränser.

– Vi litar inte på att allt kommer fram annars. Det behövs fortfarande vätskeersättning och förband för såromläggning, det är många som gått barfota i flera dagar och skadat sig. Förbandslådor skulle uppskattas, säger Azad Pirooti.

De kommer att ta emot gåvor vid Pelican Self Storgage på Lärlingsgatan 6 den 26, 27 och den 31 augusti. De är där mellan klockan 18:00 och 20:00. Lagerhotellet har också ställt ett förråd till deras förfogande.

Även kaldeiska–syrianska–assyriska ungdomsföreningen ska skicka en hjälpsändning. De tar emot gåvor på tisdag och onsdag i nästa vecka mellan klockan 18:30 och 21:00 vid sin lokal i Jägarvallen – mitt emot EM möbler.

– Vi vill helst ha varma kläder och stövlar till vintern och helst till flickor och kvinnor, säger ordförande Shumer Albazi.

Även schampo, tandborstar och filtar behövs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!