Fine dining och priser i det övre segmentet både vad gäller mat och dryck
Det var det självklara spåret när Pappa Grappa öppnade vid Hospitalstorget för omkring sex år sedan.
Nu har ägaren Majed Lahdo kastat alla dessa funderingar överbord.
Han har istället tagit sikte på det koncept som funkat alldeles utmärkt vid systerkrogen i Norrköping i 15 år, nämligen Pappa Grappa Matbaren.
– Fortsatt bra käk, men till mycket lägre priser. Strax över hundralappen, säger Majed.
Han utvecklar tankegångarna:
– Fine dining har sin publik i både Linköping och Norrköping, men inte sju dagar i veckan.
– Det är svårt att få det att gå runt ekonomiskt, helt enkelt.
Erfarenheterna från Norrköping är goda, uppger Majed Lahdo som numera är ensam ägare till krogarna.
– Jag tror att det här konceptet även kommer falla Linköpingsborna i smaken.
– Äkta italiensk mat som inte gräver stora hål i plånboken.
Majed umgicks ett tag med tanken att sälja stället i Linköping, avslöjar han.
– Men jag bestämde mig till slut för att köra vidare. Jag hade bra snack med fastighetsägaren (Mannersons) och nu är det fullt fokus på det nya.
– Förhoppningsvis kommer vi att kunna öppna i slutet av vecka 40.
– En del jobb återstår. Vi fixar bland annat om invändigt.
– Målet är att tona ned något och skapa en känsla av mysig hemmamiljö.
Till att börja med kommer Matbaren ha öppet kvällstid, sju dagar i veckan.
– Men längre fram blir det även en lunchmeny, säger Majed Lahdo.