"Filmroll räddade mitt liv"

I morgon onsdag är Paolo Roberto föreläsare hos Östgötaforum. Han ska berätta hur en tung kriminell grabb blev egen företagare med 200 anställda och 100 miljoner i omsättning.

Krokigt. Han har inte gått den rakaste vägen, Paolo Roberto. På Östgötaforum ska han berätta som sin väg fram till ett lyckat företagande.

Krokigt. Han har inte gått den rakaste vägen, Paolo Roberto. På Östgötaforum ska han berätta som sin väg fram till ett lyckat företagande.

Foto: Claudio Bresciani / TT

LINKÖPING2016-09-27 19:22

Paolo Roberto är boxaren som efter avslutad karriär gjort sig ett namn som kokboksförfattare, programledare och föredragshållare. Men tillvaron kunde ha sett väldigt annorlunda ut. Rektorn i skolan där han gick sparkade ut honom med orden "killar som du hamnar i fängelse" och Paolo blev också en tung kriminell.

Livet förändrades tack vare en roll i filmen Stockholmsnatt 1987, en film löst baserad på hans egna erfarenheter som våldsam ungdomsbrottsling.

Vad hade hänt om du inte erbjudits den rollen?

– Då hade jag varit knivdödad tre gånger. Rollen var väldigt avgörande för mig och jag upptäckte en kreativ sida i mig som jag inte visste fanns.

Du har över tio företag, som sysslar med?

– Kokboksproduktion, pastaimport samt hotell- och restaurangdrift. Bland annat.

Du skiljde dig 2012, men verkar ha en bra relation till ditt ex.

– Absolut. Det är hon som är VD i mina företag. Jag har våra gemensamma barn tre dagar i veckan och är väldigt noga med att inte försumma dem på något vis.

Vad tar mest tid just nu?

– Min restaurangkedja Pane Fresco med en krog i Norrköping som öppnar om en vecka, samt tre i Stockholm och en i Göteborg. Jag är hungrigare än någonsin och vill fortsätta vara det.

Vad är receptet för att bli en duktig företagare?

– En stor dos jävlar anamma. Självklart är produkten viktig, men ditt jävlar anamma är ändå det primära. Du behöver dessutom mod nog att våga misslyckas. Rädsla är det fängelse där många stänger in sina drömmar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!