Rykande grillar och doft av mat från alla möjliga hörn.
Mitt i allt detta mötte vildsvinsgeneralen, Emanuel Eriksson, upp och förklarade varför festivalen (den andra i ordningen) arrangeras:
– Det finns många skäl till det. Ett är att rikta fokus på vildsvinsstammen och det fantastiska eklandskap vi har strax söder om Linköping. Kött från vildsvin är tyvärr kraftigt underskattat och det är en syn som vi vill försöka ändra på.
En som definitivt håller med om detta är Årets kock 2021, Gustav Leonhardt.
Han var ett av dragplåstren till festivalen och höll ett uppskattat föredrag:
– Folk i allmänhet har en felaktig uppfattning att kött från vildsvin är svårlagat, vilket det inte är.
– Ta det här med vildsvinsfärs, för att nämna ett exempel, sa han och fortsatte.
– Tänk vanlig färs från nöt och byt ut det mot vildsvin.
– Funkar hur bra som helst till en burgare eller till en pasta bolognese.
Stefan och Ella Engström från Linköping satt och mumsade på varsin pulled pork (vildsvin såklart) och det blev tummen upp från båda.
– Urgott, sa Ella.
– Smaskens, sa Stefan.
Makarna berättade att de själva jagar en hel del och att vildsvin tillhör en av favoriterna.
– Vi har gjort till exempel egna vildsvinkorvar. Inte alls dumma, avslöjade Ulla.
Festivalen ägde rum under lördagen och genomfördes i samarbete mellan Stafsäter gård, restauranger i eklandskapet, mathantverkare i regionen, medlemmar ur Östgötamat och Rängen Runt, samt volontärer från när och fjärran.