Får det lov att vara lite krokodil till lunch?

Får vi fresta med en vombatburgare till lunch? Eller föredrar du kanske krokodil eller grekisk souvlaki? Den internationella matmarknaden är här.

Franska toner. Zara Sehli från Paris bjuder på såväl fransk musik som boeuf bourguignon, provensalska meatballs och kyckling med ädelost.

Franska toner. Zara Sehli från Paris bjuder på såväl fransk musik som boeuf bourguignon, provensalska meatballs och kyckling med ädelost.

Foto: Pelle Johansson

Linköping2017-08-23 12:00

Förföriska dofter sveper längs Storgatan, vindlar sig in i näsorna på stadens lunchflanörer och sätter fart på snålvattnet.

Vill du testa något annat än den vanliga raggmunken och torskfilén är det dags nu.

Under fyra dagar är utbudet av mat i Linköping extra stort när "Geraud International Street Market" gästar staden för nionde året.

Runt 15 länder finns representerade i 25 marknadsstånd. Här finns allt ifrån färdig mat till godis, salami, bakverk, ostar, oliver . . .

Mitt i vimlet hittar vi marknadschefen, fransmannen Francois-XavierMauraisin, som har så mycket jobb med turnén i Sverige att han valde att flytta till Ängelholm med hela familjen för flera år sedan.

– Mellan april och oktober besöker vi 28 svenska städer, så det är mycket logistik runt en så stor marknad.

Var förvarar ni all mat?

– Vi har jättelångtradare med kylar och frysar uppställda på Saab Arenas parkering.

Är du trött på flackandet?

– Nej det här är sådan glädje att vara med om.

Någon aktör som är ny för i år?

– Ja, African Delice från Västafrika och French selfish.

Matmarknadens öppettider är onsdag–fredag klockan 10–19, samt lördag klockan 10–18.

Tips: ladda med kontanter. Inte alla marknadsstånd tar kort.

Nä, nu har jag inte tid längre. Jag måste äta langos. Eller kanske en väldoftande afrikansk Tiebe. Eller den där skaldjurspaellan som är Viktor Feketes favorit . . .

Kollegan heter DjibrilTraore.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!