Tidigare har mässan arrangerats i Cupolen vid Folkets Park, men en flytt blev nödvändig när föreningen Folkets Park gick i konkurs i slutet av juni förra året.
– Vi är jättenöjda med de nya lokalerna. Det är ljust, öppet och så har vi en ordentlig restaurang här, säger arrangören Kenneth Lindblad.
Lokalerna kantas av utställare med olika sorters whisky att provsmaka. Dofterna sprider sig från de små glasen som besökarna utrustats med. Här och där bildas mingelgrupper och samtalsämnet är inte så svårt att gissa.
Under eftermiddagen väntas cirka 1000 personer besöka mässan och på lördagskvällen är det helt slutsålt.
– Vi kan inte släppa in fler än 1200 av säkerhetsskäl. I Cupolen kunde vi ha fler besökare men då blev det trångt, nu blir det mycket luftigare, säger Lindblad.
Bland besökarna finns Lena Valencia från Aneby i Småland. En av relativt få kvinnor på mässan.
– Det är inget jag tänker på, man känner sig absolut inte utanför eller annorlunda.
Vad tycker du om mässan?
– Det är mindre och lite mer familjärt än många andra mässor. Att det inte är så högt tryck vid utställarna gör att man kan ta god tid på sig och gå lite mer på djupet.
Hur blev du intresserad?
– Jag var hemma sjuk och läste flera böcker om Whisky. Sen dess är jag fast.
Det är utländska märken som dominerar bland utställarna men de senaste åren har även svenska sorter börjat dyka upp. Bland dem finns nykomlingen Smögen Whisky.
– Vi började producera år 2010. Det yngsta fatet är tre år och tre dagar gammalt, så vi är helt färska, säger grundaren Pär Caldenby.
Vad är unikt med svensk whisky?
– Vår process skiljer sig något från hur man gör i Skottland. I Sverige så gillar vi kraftigare karaktärer och mer kvalitet.
Förutom provsmakning och utställare hålls tävlingar på mässan. Under Correns besök pågår dofttestet i tävlingen "Whisky expert of the year", en kunskapstävling där vinnaren belönas med en resa. Bland deltagarna hittar vi Per Wretbäck.
– Jag är inte nervös, jag blir bara glad om jag går vidare till nästa moment, säger han innan han försvinner in i rummet med övertäckta blå glas där spritsorter ska identifieras.
Whisky engagerar människor i hela världen och det märks inte minst här på mässan.
– Trenden började i slutet av 80-talet. Själv har jag varit intresserad sen 1992. Det finns ett sånt spektrum, allt från rökigt till subtilt, säger Kenneth Lindblad.
Han tror också att intresset kommer att fortsätta sprida sig.
Finns det inte ett problem med att romantisera alkoholhaltiga drycker?
– Nej, det har väl hänt att någon blivit rund om fötterna men vi har absolut inte haft några problem. Det här handlar om intresserade människor, smaker och dofter, inget annat.