Det betongfundament som trampolinen sitter fast i räcker inte ut över bassängkanten. Det innebär att det finns en risk – visserligen liten – men ändå en risk att någon trillar av åt sidan och träffar simhallsgolvet.
Så här har simhallen sett ut sen den invigdes 1965 och så vitt känt har inga olyckor inträffat på grund av att fundamentet inte räcker ut över bassängkanten. De tillbud som skett har haft andra orsaker.
Varför sker detta nu, har kraven skärpts?
– Jag vet inte hur det varit historiskt, men den här bedömningen gjordes i höstas när vi gick in efter att Tinnis stängt. Vi gör riskanalys två gånger varje år och när vi ser en risk så kan vi inte låta den vara öppen, säger Martin Lind på Medley som driver simhallen på uppdrag av Linköpings kommun. Han var nytillträdd platschef för Linköpings simhall i höstas när den här bedömningen gjordes. Nu är han regionchef för Östergötland och Sörmland och konstaterar att en liknande konstruktion på trampolin inte finns i någon av de andra simhallar som han ansvarar för.
– Om du inte står längst ut på den här när du hoppar så finns risken att du landar på golvet, säger han.
De enda som tillåts använda trampolinen just nu är hoppsektionen inom Lass. De har dels ledare med sig, dels har de stor erfarenhet av hur ett hopp ska gå till.
Simhallen ägs av det kommunala bolaget Lejonfastigheter och de ska nu åtgärda bristen, men exakt hur detta ska göras är oklart.
– Det är tydligen inte helt lätt. De ska ordna någon typ av fallskydd men det måste gå att fälla bort för att startpallen som är därunder ska gå att använda vid simtävlingar, säger Martin Lind.