Man i 20-årsåldern skadad i skottlossning i Ryd

På onsdagskvällen skottskadades en man i 20-årsåldern i Ryd. Han fördes till sjukhus i ambulans med ännu okända skador. Polisen spärrade av ett stort område och inledde en förundersökning om försök till mord. En ung man har anhållits misstänkt för brottet.

Poliser bevakade avstängning långt in på kvällen.

Poliser bevakade avstängning långt in på kvällen.

Foto: Victor Bomgren

Linköping2021-09-15 19:35

Det var vid klockan 19.10 som flera inringare ska ha hört minst en hög smäll som uppfattades som ett avlossat skott. 

– Vi är i Ryd med många patruller och utreder en misstänkt skottlossning, sa polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg kort efter larmet.

undefined
En mängd polisresurser befann sig i Ryd på onsdagskvällen efter den misstänkta skottlossningen.

Strax före klockan 20 bekräftade polisen att en man i 20-årsåldern förts till sjukhus i ambulans med befarade skottskador. Hur allvarliga skadorna är kunde varken polisen eller Region Östergötland bekräfta sent på kvällen, men enligt uppgifter till Corren har den skadade mannen lagt upp en bild i sociala medier från sjukhuset.

Polisen spärrade under kvällen också av delar av sjukhuset. 

– Vi har spärrat av en del på sjukhuset. Man kan göra det om det finns risk att den allmänna ordningen störs, sa Dennis Johansson Strömberg.

I Ryd spärrades den misstänkta brottsplatsen på Alsättersgatan av och polisen inledde en förundersökning gällande försök till mord.

– Vi arbetar febrilt med många resurser, sa Dennis Johansson Strömberg.

Även kriminaltekniker beordrades till platsen.

Under torsdagsmorgonen bekräftade åklagare Eva Nemec Nordh att en man i 20-årsåldern anhållits misstänkt för mordförsök. Mannen greps sent på onsdagskvällen och sitter nu i fängsligt förvar.

– Den misstänkte förhördes väldigt kort i går kväll och därefter tog jag beslut om att anhålla honom som misstänkt för mordförsök, säger Eva Nemec Nordh på torsdagen.

undefined
Polisen spärrade av vid en adress på Alsättersgatan.

Våra reportrar, som under kvällen fanns på plats i Ryd, vittnade om att ett stort område spärrats av men att det vid strax innan klockan 21 var lugnt på platsen.

Skottlossningen i Ryd är en i raden av skjutningar som inträffat i Linköping de senaste månaderna. Så sent som i augusti mördades två personer i olika skjutningar i Berga respektive Skäggetorp.

Polisen uppmanar den som tror sig ha hört eller sett något misstänkt vid platsen i Ryd att höra av sig på telefonnummer 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se. 

En mängd polisresurser befann sig i Ryd på onsdagskvällen efter den misstänkta skottlossningen.
En mängd polisresurser befann sig i Ryd på onsdagskvällen efter den misstänkta skottlossningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!