En person allvarligt skadad efter olyckan

En singelolycka med en personbil inträffade på lördagskvällen vid 20-tiden i närheten av Saab Arena. En person har opererats akut och är allvarligt skadad.

Bilen fick bärgas bort från olycksplatsen.

Bilen fick bärgas bort från olycksplatsen.

Foto: Läsarbild

Linköping2017-05-20 20:08

Bilen kört av okänd anledning in i väggen vid viadukten på Norrköpingsvägen.

Fyra personer färdades i bilen och tre ska enligt räddningstjänsten ha varit fastklämda. Frontpartiet på bilen är intryckt.

– Vi har jobbat på platsen med att få loss personerna. De har suttit fast i olika grad och vi har fått klippa upp bilen för att få ut dem. Vid 20.30 fick vi ut den sista personen, säger Anders Finn, inre befäl vid räddningstjänsten.

Tre män i 20-årsåldern fick föras till sjukhus. Två av dem kunde skickas hem senare under kvällen med lindriga skador och deras tillstånd bedöms som stabilt, enligt Region Östergötland.

Den tredje personen är allvarligt skadad. Han opererades akut när han kom in till sjukhuset och vårdas nu på intensivvårdsavdelningen. Hans tillstånd bedöms som allvarligt.

Polisen var tidigt på plats för att stänga av trafiken under räddningsarbetet.

Vägen kring olycksplatsen beräknades först vara avstängd ungefär fram till klockan 21.

– Det är mycket olja på vägen. Vi kommer att sanera vägen och röja undan bildelar innan trafiken kan släppas på igen, uppgav Anders Finn vid räddningstjänsten.

Vid 21.20 var vägen fortfarande avstängd.

– Vi inväntar bärgare innan trafiken kan släppas på igen, säger Jan Fryksén vid polisen.

Enligt polisen är det oklart hur händelsen kommer att rubriceras, men det kan komma att röra sig om vårdslöshet i trafik.

– Vi håller på att prata med vittnen på platsen för att få en klarare bild av händelsen, säger Jan Fryksén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!