Tankarna att satsa mer på champagne samt italienska och grekiska viner har funnits länge hos Michel Kotsamboikidis. Och nu är tiden inne.
Han räds inte att flera restauranger har tvingats stänga eller konkurrensen från nyöppnade vinbarer i city.
– När vi öppnade Olympia på Platensgatan för nästan 40 år sedan fanns det enbart några få restauranger i stan. Nu finns det cirka 200, men vi är kvar även om vi flyttade från city in till restaurangen Da Vinci för fem år sedan. Att det öppnats fler nya vinbarer är bara bra. Folk blir mer vana vid att gå och ta ett glas vin utan att behöva tänka att man också måste äta en middag om man inte har råd eller inte vill, säger Kotsamboikidis.
Konkurrensen är enligt Michel Kotsamboikidis egentligen bra eftersom alla måste skärpa sig och vara bäst på sin sak vilket lockar fler.
Att det har blivit tuffare inom restaurangbranschen är ingen hemlighet för någon, säger han.
– Det kostar mer att leva och människor måste spara på något. Vi har nästan lika många gäster som förut men de spenderar mindre pengar. Att göra om restaurangens bardel till vinbar känns helt rätt i tiden, det blir ett komplement till restaurangen. Vi har faktiskt en fördel jämfört med några andra vinbarer och det är att vi har ett stort kök.
Just nu pågår "omvandlingsarbete" av en del av lokalen vilket inte påverkar resten av restaurangens verksamhet. Vinbaren kommer officiellt att invigas 28 september.