39-åringen från Norrköping är personen bakom den nya verksamheten. Karriären har han inom byggbranschen som kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöchef, men hans stora hobby är restaurangbranschen – inte minst maten och menyerna. Nu gör Anestis Nikolaidis verklighet av sitt intresse, ger sig in i krogbranschen och öppnar nytt på Ågatan i centrala Linköping.
– När Mad Dog gick i konkurs gavs chansen, till ett rimligt pris, och jag tog den. Att det var ett konkursbo och inte ett övertag av en verksamhet gjorde att beslutet blev lite enklare också. Det känns jättespännande och det kommer att bli en rolig utmaning, säger Anestis Nikolaidis och fortsätter:
– Många av mina vänner är aktiva inom restaurang- och krogbranschen så därför har jag mer eller mindre vuxit upp inom den. Sen har jag ett stort eget intresse i mat så jag har varit involverad i att ta fram menyer och hjälpt till på det sättet.
Som namnet antyder kommer den nya verksamheten att ha ett öltema, med ett större ölutbud. Det kommer att vara en kombinerad restaurang, pub och nattklubb. När det gäller maten nämns ord som husman och klassiska pubrätter.
– Jag tycker att det saknas ett ställe i Linköping som är tillgängligt för alla, med ett prissegment som funkar i de nya tiderna och ett utbud som kan tillföra mycket underhållning. Vi kommer att ha ett dansgolv med svensk schlager men även karaoke, säger Anestis Nikolaidis och förklarar att matmenyn kommer att vara svenskinriktad med en "egen touch".
Hur ska du få till ett lägre prissegment?
– Det handlar mycket om att arbeta med leverantörerna och att skapa, anpassa och förändra sina menyer. Det gäller att erbjuda sånt som är intressant att äta vilket gör att ordervolymen blir större och priserna kan pressas. Här kommer jag och kocken att jobba tillsammans.
Anestis högsta prioritet just nu är att hitta personal. Tanken är nämligen att han fortsatt ska arbeta som KMA-chef inom byggbranschen och att verksamheten, så småningom, ska fungera utan en större inblandning från hans egen sida.
– Jag söker allt från restaurangchef till barpersonal, till en början 9–10 personer. Sen får vi ser hur allting blir. Ambitionen är att öppna dansgolvet på källarplanet också vilket kommer kräva mer personal, säger Anestis Nikolaidis och fortsätter:
– Först när medarbetarna är på plats kan vi utveckla och forma allting på riktigt.
Vad krävs för att din ekonomiska satsning ska gå hem?
– Det är ju inte slut än, så jag vet inte riktigt var kostnaden landar, men vi har räknat med en omsättning på mellan nio och tolv miljoner kronor under uppstartsåret. I de här tiderna vågar jag inte vara superpositiv, så det är bättre att räkna med en målsättning som går att uppnå.
Har du någonsin tvekat med tanke på läget i samhället?
– Det är klart, inom byggbranschen ser vi en trend som är nedåtgående vad gäller efterfrågan. Men även i sämre tider har människor sökt sig till underhållning och då ska det finnas en oas som man ska kunna gå till som tilltalar den stora massan, säger Anestis Nikolaidis.
Målet är att kunna öppna portarna någon gång i mitten eller slutet av augusti.
Fastighetsägaren Centria AB bekräftar att hyreskontrakt är skrivet.
– De där lokalerna på Ågatan hyr nästan ut sig själva. De är attraktiva även i såna här tider, så är det ju, säger förvaltaren Eddie Åhman.