Efter branden – ägaren hyllar sin bagerichef

Simons rosteri och bageri på Storgatan måste troligtvis hålla stängt till helgen efter tisdagens brand. "Vi räknar med det", säger ägaren Simon Seropian.

Simon Seropian befarar att han måste hålla bageriet på Storgatan stängt fram till helgen efter tisdagens brand.

Simon Seropian befarar att han måste hålla bageriet på Storgatan stängt fram till helgen efter tisdagens brand.

Foto: Peter Jigerström/Pelle Johansson

Linköping2020-12-01 16:13

Det var vid klockan 11.19 som larmet gick om att en brand uppstått i bageriet.

– Personalen ringde och sa att det var rökfyllt i lokalen och eld kom från en ugn, berättar Mikael Kalered, inre befäl vid Räddningstjänsten östra Götaland.

Enligt rörelsens ägare, Simon Seropian, räddades situationen av att ställets bagerichef, David Laveryd, ingrep med en släckare som fanns i närheten av ugnen.

– Han lyckades släcka branden. Ett jättefint ingripande, säger Seropian som ännu inte vet hur branden uppstod.

Förutom räddningstjänsten var polisen på plats för att utreda vad som hade inträffat. 

Man landade i att det inte finns någon brottsmisstanke i ärendet.

– Det ska ha varit fett från en spis i lokalen som har fattat eld, så det handlade mer om en olyckshändelse än att någon varit oaktsam, förklarar polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

Brandkårens personal hade efter ett tag ventilerat ut kvarvarande rök i lokalerna, men stannade därefter kvar på platsen ytterligare en stund för vidare undersökningar.

Simon Seropian uppger att man troligtvis kommer att tvingas hålla bageriet stängt under några dagar.

– Det är lite oklart när vi kan öppna igen. Förhoppningsvis till helgen. Ventilationen måste kontrolleras noggrant först, säger han och slutar:

– Skriv gärna att David Laveryd är värd en extra blomma. Utan hans insats kunde det ha slutat betydligt värre.

Ambulans, polis och räddningstjänst kallades till branden på Storgatan.
Ambulans, polis och räddningstjänst kallades till branden på Storgatan.
Karta: Simons Rosteri & Bageri
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!