I en tidigare artikel har en lärare vittnat om stora problem med hot och våld på en landsbygdsskola i Linköping.
Erik Östman (M) berättar att han har tagit upp frågan om skolans situation med utbildningsförvaltningens ledning.
– Jag har bland annat haft ett möte med utbildningsdirektören och bett om att situationen på skolan måste ses över närmare, så att vi kan stötta ledning och personal. Vi måste ha en fungerande arbetsmiljö för lärarna.
Frågan om hur man ska arbeta med utåtagerande elever inom kommunen är högst aktuell, säger Erik Östman.
Flera nämnder inom kommunen samarbetar kring barn- och unga – ett samarbete som är absolut nödvändigt enligt honom.
– Det är tydligt att det inte finns någon enskild aktör som ensam kan lösa de riktigt svåra fallen, utan vi måste samverka mycket mer.
Erik Östman är, liksom Elias Aguirre (S), inne på att inkluderingen – alltså att alla elever ska utbildas i samma klassrum – har sitt pris.
– Vi måste prata om när inkludering blir exkludering. Jag tror dock inte att det finns ett rätt sätt. Jag som politiker är inte rätt person att gå in och avgöra vad som är bäst i ett enskilt klassrum.
Östman säger att kommunen ska arbeta med en utvärdering av den nya modellen för resursfördelning. I dag får skolorna sin största finansiering genom elevpengen.
– Om en elev slutar på en stor skola är det hanterbart, medan det får väldigt stora ekonomiska konsekvenser på en mindre skola. Det behöver vi titta på.