Det är personalen på Råd och stöd, beroendemottagningens förstärkt öppenvård på Drottninggatan, som lyfter fram det faktum att hemarbete kan öka riskerna för att hamna i ett missbruk.
Här handlar det inte enbart om en överkonsumtion av alkohol. Det kan också omfatta droger eller ett överdrivet spelande.
Daniel Vingsäter, alkohol- och drogterapeut, menar att närvaron vid en arbetsplats, tillsammans med sina kollegor, ger ett skydd mot missbruk för många. Det skapar strukturer kring sådant som hör vardagen till.
– Att träffas digitalt är inte samma sak som att träffas fysiskt. När man inte träffas fysiskt är det också lättare att missbruka. Ingen märker att du luktar alkohol eller är lite skakig under digitala möten, säger han på kommunens hemsida.
Någon ökning på mottagningen har inte synts än enligt Vingsäter. Men han tror att det finns en eftersläpning.
– Den som dricker söker inte hjälp förrän missbruket har pågått en tid. Han eller hon måste hittat sin botten.
Vi reagerar olika på att arbeta hemma, menar Daniel Vingsäter vidare.
För den som är i riskzonen för missbruk kan hemarbete vara det som får bägaren att flöda över, i flera bemärkelser.
– Jag har sett att oron för att människor dricker mer har ökat. Bris (Barnens rätt i samhället) får ta emot fler samtal från barn som är oroliga när föräldrar dricker, säger han och förmedlar budskapet att den hjälp som finns att få bör sökas så tidigt som möjligt.