Han gick i nian, hon gick i åttan. När de hade varit ihop ett tag frågade hon om han kunde spela in en nakenfilm med sig själv och skicka till henne.
"Nää ...", svarade han. "Jo, kom igen", sa hon.
Han lät sig övertalas, filmade och skickade över. Så klart mot löfte att ingen annan än hon skulle titta på filmen.
Tjejens bästa kompis fick höra om filmen och ville titta. "Okej, om du lovar att inte visa någon annan."
När killen några dagar senare kom till skolan var bilder ur filmen uppsatta runt hela skolan. 200-300 A4-papper.
– Vad gör man med en sån känsla? frågar Björn Sellström eleverna från Klaragymnasiet, och ger själv svaret.
– Han fick jättestora problem. Han kunde inte gå kvar i skolan, och inte i nian över huvud taget, så han fick inget slutbetyg. Men det var det minsta bekymret. Han fick problem med depressioner. Bara under tiden jag hade med honom att göra gjorde han två självmordsförsök. Spridningen i pappersform var en sak, det gick ju att riva ner, men den där filmen snurrar fortfarande runt på Internet. Jag vet inte ens om han lever i dag.
Fallet med killen och nakenfilmen är ett av många kriminalkommisarie Björn Sellström arbetat med. Han jobbar i gruppen för sexuella övergrepp mot barn på Nationella operativa avdelningen, före detta Rikskriminalen. På torsdagen föreläser han för gymnasister från Klaragymnasiet i Linköping.
– När jag pratade med ungdomarna som hade spritt bilderna sa de bara "shit, jaha, blev det så?". En jävla onödig grej som fick stora konsekvenser.
Han går grundligt tillväga i sin föreläsning. Vad är en lag, vad är en regel, vad är en norm? Vilka lagar gäller på nätet? Särskilt det sistnämnda är en problematisk fråga.
– Vi har delat upp vår tillvaro i två olika världar. En IRL-värld och en Internet-värld. Är det inte samma värld? Jo, samma lagar gäller på nätet som i verkligheten.
Förtal, ofredande, sexuellt ofredande, olaga hot, utnyttjande av barn för sexuell posering, bedrägeri och förolämpning är alla brott som ofta begås just på nätet. Anonymiteten och snabbheten ger nätet en kraft som gör att det kan vara extra tufft att bli utsatt för mobbning där.
– Man kan nås närsomhelst. Man kan inte gå hem, säger en av eleverna, och Björn Sellström håller med.
– Mobbning innehåller nästan alla de brott vi rabblade upp. Förr i tiden gick man i skolan och blev mobbad och sen gick man hem och samlade energi för att orka gå till skolan igen. I dag kommer du inte bort ifrån det. Anonymiteten är en läskig del. Varför har vi ett behov av att vara taskiga bara för att vi kan? frågar han.
Björn Sellström tar flera exempel ur verkligheten, där nätövergreppen gått riktigt långt. 11-åriga Laura som chattade flitigt med en rad jämnåriga, men visade sig inte alls vara en 11-åring utan en gift elektriker i Luleå. Den 36-åriga mannen som gav 17-åriga Johanna ett påhittat modellkontrakt och till och med träffade hennes föräldrar innan han våldtog och mördade henne. 13-åriga Linnea som gjorde misstaget att ta av sig på överkroppen framför en webbkamera, och hamnade i en utpressningsspiral där den 45-årige gärningsmannen på bara en vecka drev henne till självmord.
– Om ni gör något dumt, outa direkt! Behåll det inte för dig själv och tro att du ska ta dig ur det på egen hand, säger Björn Sellström.
Vuxenvärlden vet alldeles för lite om vad ungdomar gör på nätet. Men det gör inte att man inte ska ta hjälp av dem, tycker Björn Sellström. Han jämför med trafiken och drunkningsolyckor – det är sällan barn dör där, eftersom föräldrar från början är så noga med att lära ut farligheterna.
– Man behöver inte veta hur KiK är uppbyggt. Det jag ska lära mina barn är hur man kommunicerar och riskbedömer på nätet, säger han.