Deras mål: Ännu fler besökare

Den första helgen i juni förvandlas Mahoniadalen till en magisk plats för barn. Med ett tajtare schema hoppas arrangörerna på att locka till sig ännu mer folk än förra året.

Från vänster Kristoffer Dezsi, Lina Marcusson och Mattias Grane från kultur- och fritidsutskottet på Linköpings kommun.

Från vänster Kristoffer Dezsi, Lina Marcusson och Mattias Grane från kultur- och fritidsutskottet på Linköpings kommun.

Foto: Evelina Milerud

Linköping2019-05-24 05:00

Det är det andra året i rad som Linköpings kommun sätter upp kulturfestivalen för alla barn i Mahoniadalen. Två dagar fyllda av aktiviteter och uppträdanden där både nya och gamla favoriter dyker upp. Bland annat har både Östergötland museum, Passagen och biblioteket ett tält. Festivalen hade premiär förra året och drog till sig många besökare, både boende i Linköping och utifrån. I år hoppas arrangörerna på att ännu fler ska få upp ögonen för den lite gömda platsen vid Tinnerbäcken i slutet på St Larsgatan.

– Det finns många såna här platser i Linköping, det skulle vara kul om de blev utnyttjade mer, säger Lina Marcusson, på kultur- och fritidskontoret.

Det har funnits efterfrågan efter evenemang för barn och unga under kvällstid och helger. En större satsning har gjorts på årets festival med två scener med olika uppsättningar och framträdanden och även föreningar och kulturaktörer som bidrar. Dessutom dyker förra årets favoriter Vattenmannen och Speed upp som avslutning.

– Det är såklart viktigt att den här typen av event finns, just festival är inget vi haft tidigare. Det finns alltid förbättringspotential när det gäller event efter kontorstid, det hjälper om man inte måste lämna där man bor för att hitta aktiviteter, säger Mattias Grane, kommunikatör.

– Vi hoppas på att få fler besökare utifrån till eventet. Vi vill sätta Linköping på kartan. Att staden ska vara en bra plats att bo för barnfamiljer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!