– Den nya namnlagen som kom förra sommaren har inneburit en skärpning av vilka namn som vi får tillåta, däremot får man byta namn fler gånger, säger Agneta Carlquist, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.
För Janna och Jörgen Waltersson i Ljungsbro kom beskedet som en överraskning. De hade inte ens tänkt att namnet kunde vara "tveksamt" eller väcka anstöt.
– Vi har en docka hemma som vår äldsta son har, den typen av docka hette Aspen. Vi tyckte att det var fint och tog med det bland namnförslagen, och när han kom ut var det tydligt att det var en Aspen, säger Jörgen Waltersson.
Det höll inte Skatteverket med om. "Namnet Aspen är inte ett lämpligt förnamn till ett barn. Aspen är ett substantiv i bestämd form med efternamnskaraktär", skriver Skatteverket i sin motivering.
– Vissa förnamn kan man avskriva direkt, som Superfastjellyfish. Andra är mer tveksamma och där hamnar väl Aspen lite. När jag hör Aspen då tvekar jag och tycker att det låter som ett efternamn, säger Agneta Carlquist.
Janna och Jörgen håller i sin tur inte med Skatteverkets motivering. Jörgen menar att tvärtom att efternamn oftare har obestämd form - som Aspqvist istället för Aspqvisten.
Men kan man överklaga ett namnavslag?– Det kan man faktiskt, upp till tre veckor efter beslutet, och det har vi gjort, skrattar Jörgen.
Och om ni får avslag igen, vad ska ni kalla honom då?– Vi säger Aspen, vi har sagt det hela tiden och vi kommer nog få svårt att inte säga Aspen, även om det blir avslag.