Vi träffas i det nya psykiatrihuset i Linköping vars egentliga namn är Tinnerbäckshuset. Jenny Antonsson och Therés Oskarsson jobbar på den psykiatriska akutenheten, som är en del av psykiatriska kliniken, där de arbetat sedan fyra respektive åtta år.
På Instagramkontot "Psykiatriska akutenheten" har de öppnat ett digitalt fönster in till kliniken. Men att jobba i slutenvården och samtidigt ha ett öppet konto mot allmänheten kan verka som en svår balans. Men allt är genomtänkt noga innan de trycker på "Dela-knappen".
– Tanken med det vi postar är att få en inblick i det vi arbetar med och hur vår vardag ser ut. Den upplevelse vi har är att många ofta har en väldigt annorlunda bild om hur vår verksamhet arbetar och fungerar, säger Jenny.
– Vi vill avdramatisera den psykiatriska vården, vi upplever att det finns en felaktig bild av psykiatrin och att det stigmatiserar människor med psykisk ohälsa, tillägger Therés.
På Instagramkontot har de emellanåt en "öppen frågelåda" då de drygt 900 följarna kan fråga vad de vill. Det är något som många nyttjar, säger de.
– Många vill veta vad som händer när man kommer hit, det känns lite läskigt för en del märker man. En del undrar om man blir instängd, säger Jenny.
– Och många har hot- och våldsfrågor och vill veta mer om tvångsåtgärder. Det är en lite laddad fråga, säger Therés.
På en av bilderna på Instagramflödet har de beskrivit vad som händer när en person blir intagen på psykiatriska kliniken mot sin vilja och i vilka lägen det kan bli aktuellt med tvångsvård.
Ett annat område som väcker nyfikenhet är ECT, det vill säga elbehandling, som bland annat kan hjälpa vid svår depression.
– Många tror att det går till som i filmen Gökboet och så är det ju inte, säger Therés.
De tror att många patienter följer kontot och att en del av följarna har velat söka vård men inte vågat.
– Ja, det jättemånga som skriver det, men då brukar vi råda att prata med någon anhörig, eller annan person, eller ringa telefonrådgivning. Där får man vara anonym, säger Jenny.
Det som är svårt i jobbet då, vill ni dela med er av det också?
–Ja, vi skulle till exempel vilja visa akutrummet och bältessäng men det måste vi förbereda noga så det blir tydligt och korrekt. Det har vi inte haft tid för men det kan komma längre fram, säger Jenny.