Linnea-Louise och Sanna går sista året på bageri och konditori-inriktningen på Anders Ljungstedts gymnasium. Mitt i det vanliga och välkända fick de möjligheten att resa till Luzern i Schweiz för ett par dagar. De vann en resa i en uppsatstävling arrangerad av den prestigefyllda kock- och konditoriskolan Culinary Arts Academy.
– Jag hade jätteroligt där, det var helt amazing, säger Linnea-Louise.
På plats fick de gå kurser, åka på studiebesök på en chokladfabrik, lära känna skolan och äta mat – mycket mat. I uppsatserna skulle de beskriva sina passioner och framtidsdrömmar, berätta om varför de brinner för konditori och var de ser sig själva om fem år.
– Jag blev så glad när jag vann för jag trodde aldrig att jag skulle göra det. Jag tänkte att min engelska var för dålig, men så försökte jag ändå, säger Sanna.
Sanna har tyckt om att baka sedan hon var liten och för Linnea-Louise har drömmen alltid varit att bli konditor. I framtiden vill de båda flytta till större städer och öppna egna konditorier. Men först är det mer utbildning som gäller. Linnea-Louise vill börja i Göteborg medan Sanna blev såld på Luzern och Culinary Arts Academy:
– Jag tänker åka tillbaka dit, jag ska det! Förhoppningsvis så fort som möjligt, säger Sanna.
Nu har de varit hemma i över en vecka, någonting båda tycker känns tråkigt efter dagarna i Schweiz.
– Man längtade ju inte hem direkt. Vi skulle kunnat vara där lite längre. Det var väldigt kul, här är allt bara som vanligt, säger Linnea-Louise Grönberg.