Många är de som vänder sig till idrotten för att finna gemenskap, men Mikael och Jennifer fann långt mer. Genom kampsporten hittade de sin livskamrat. Nu tar paret nästa kliv, mot en ny typ av partnerskap. Till hösten blir de arbetskamrater på Meja Hälsoteam.
Under 1990-talet var kampsporten ett gemensamt intresse för paret. Mikael var instruktör i karate sedan flera år tillbaka, och var dessutom landslagstränare för sporten. Jennifer var också aktiv på mattan, då hon tränade och instruerade ju-jutsu. Men år 1995 kom tillvaron att vändas upp och ned.
Ett stup, en totalkvaddad bil och en sargad Jennifer – efter trafikolyckan var livet inte detsamma. Kampsporten lade hon på hyllan. Istället blev yogan ett verktyg och en kompass för att finna vägen tillbaka.
– Jag omvärderade mycket efter det. Tidigare hade jag kört hård träning, men mindfulness och andning kom att bli viktiga för mig, berättar Jennifer Asklöf.
Sedan dess har Jennifer utbildat sig till hälsocoach, och mer därtill. Hon har länge arbetat med träning och hälsa, bland annat genom yoga, meditation, coachning och vattengympa. Mikael är också i branschen, som personlig tränare.
Även dottern Emelie är en mångsysslare. För närvarande bedriver hon heltidsstudier till samtalscoach och har tre jobb parallellt. Snart kommer också hon att vara med på ett hörn av familjeverksamheten. Likt sina föräldrar har hon intresse för träning och hälsa, och passionen för karaten delar hon med sin pappa.
– Kampsporten har hjälp mig mycket. Det är därför jag ser fram emot att lära ut självförsvar. Jag vet hur mycket det hjälpte mig att stärka min självkänsla. Annars kan det vara otäckt att vara ute sent om kvällarna själv, menar Emelie Asklöf.
Vad är det som utmärker er från liknande, befintliga verksamheter i stan?
– Det är att vi erbjuder allt på samma ställe. Givetvis finns yoga och annan träning på fler platser, men samspelet och den personliga touchen utmärker oss, säger Jennifer.
När lokalen öppnar vill familjen förena sina expertiser för att erbjuda holistisk vård, där helhetsvisionen utmärker verksamheten. Samtliga grenar av arbetet samverkar och gemenskapen är tongivande.
– Jag tycker att olika är bra. Vi vänder oss till alla åldersgrupper. Det spelar ingen roll vilken social status man har eller hur stora ens biceps är, här finns något för alla, berättar Mikael Asklöf.