De ska köra så fort de kan – helt lagligt

Först utställning. Sedan hastighetstävling. Som avslutning – en parad genom stan. På lördag går startskottet för Miss Evil Race i Linköping.

Sträckningen av paraden som genomförs mellan klockan 20 och 23 på lördagskvällen.

Sträckningen av paraden som genomförs mellan klockan 20 och 23 på lördagskvällen.

Foto:

Linköping2018-08-17 10:00

Det är femte året i följd som Arud racing club genomför ett heldagsevent i Linköping.

Som tidigare är det familjen Arud med mamma Eva i spetsen som står för arrangemanget.

Huvudnumret blir gatloppet på Idögatan utanför Tallboda där trimmade standardbilar gör upp om vem som avverkar tävlingssträckan på snabbast tid.

– Det är ett lagligt streetrace, betonar Eva Arud. Vi har sökt tillstånd hos både polisen och kommunen. Dessutom har vi ett team på cirka 20 personer på plats som har utbildning inom både säkerhet och sjukvård. Vi har också informerat räddningstjänsten om tävlingen.

Olagliga gatlopp tar Eva Arud klart avstånd från.

– Den verksamheten är livsfarlig och borde inte få förekomma. Risken för allvarliga olyckor är stor i de sammanhangen, säger hon.

Utställningen som tidigare år har tagit plats på Trädgårdstorget har flyttats till bland annat Stora torget och Farbror Melins torg.

– Valstugorna på Trädgårdstorget har petat bort oss, skrattar Arud.

Drygt 30 bilar kommer att delta i gatloppet där de kommer att tävla mot varandra i två klasser.

– Vi kan inte ta emot fler. Det har varit fullt sedan en månad tillbaka. Och vi har informerat närboende och företagare utmed Idögatan om vad som är på gång. Vi har bara mötts av positiva tongångar, säger Eva.

Paraden senare på kvällen kommer att innehålla ett 60-tal bilar och motorcyklar.

Sträckningen blir densamma som förra året, vilket innebär att ekipagen kommer att rulla fram på Storgatan, S:t Larsgatan, Djurgårdsgatan och Lasarettsgatan.

– Nu håller vi tummarna för bra väder, slutar Eva Arud.

Tävlingen mellan trimmade standardbilar på Idögatan tilldrar sig ett stort intresse och brukar följas av många åskådare.
Tävlingen mellan trimmade standardbilar på Idögatan tilldrar sig ett stort intresse och brukar följas av många åskådare.
Miss Evil Race

Klockan 10-13, bil- och motorutställning vid Stora torget, Farbror Melins torg, utmed S:t Larsgatan och vid taxiplatserna nedanför Domkyrkan.

Klockan 16-20, Miss Evil Race på Idögatan.

Klockan 20-23, parad genom Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!