Det är elva tjejer från Klaragymnasiet som har valt att organisera en gala som sitt gymnasiearbete. Galan är till för att samla in pengar till en organisation som kämpar mot barnsexslaveri.
– Vi vill vara tjejer som hjälper tjejer. De stora organisationerna klarar sig själva. Love and Hope är mindre och mer personliga. Det här kommer att sätta spår och hjälpa människor, säger Lina Spets.
Organisationen Love and Hope, tidigare Love Nepal, arbetar med att rädda barn från sexslaveri i länder som Indien, Bangladesh och Sri Lanka.
– Vi vill uppmärksamma det här, jag tror inte att folk är medvetna om vad som händer på andra sidan jorden, säger Moa Cargelén.
På sistone har organisationen kritiserats på sociala medier. Kritiken rör korruption och grundar sig i att Love and Hope sagt upp samarbetet med en hjälporganisation i Nepal.
– Vi hade ett krismöte förra veckan där vi gick igenom allt men vi valde att fortsätta stödja Love and Hope, säger Jacqueline Halén.
Love and Hope menar att organisationen i Nepal behandlade både barn och personal på ett oacceptabelt sätt och valde att avsluta samarbetet. Love and Hope erbjöd sig att ta ekonomiskt ansvar för barnen kopplade till organisationen i Nepal, men endast om den bytte ut sin ledning.
– De ville inte göra några förändringar, säger Martin Larsson från Love and Hope.
Det ska ha lett till att felaktiga uppgifter spreds om Love and Hope.
– Det skrivs mycket som inte är sant. Vi är människor som säkert gör fel ibland men vi är trygga i det arbete vi gör. Det talas om vart pengarna tar vägen men vi granskas av två instanser som ser till att allt går rätt till, säger Martin Larsson.
Love and Hope har ett 90-konto. För att få ha ett sådant konto krävs att 75 procent eller mer går till ändamålet och det granskas av Svensk insamlingskontroll. Efter att tjejerna själva undersökt inlägg på sociala medier från de båda organisationerna valde de ändå att gå vidare.
– Många inlägg från den kritiska sidan hade dåliga grunder, säger Sofia Falk.
Tjejernas projekt heter Fashion for opportunities. På modevisningen kommer modeller från Katedralskolan att visa kläder och accessoarer från nio butiker, allt från kända kedjor till småbutiker.
– Vi gick till butikerna och berättade om vår idé. Vissa sade nej direkt men många valde att vara med, berättar Veronika Bohlin.
Modeshowen är en tradition på Klaragymnasiet. I år är showen öppen för alla och 50 procent av biljettintäkterna går till välgörenhet. Besökarna kan även lämna bidrag under galan.
– Det är i slutskedet nu så vi jobbar nästan hela dagarna, säger Moa Cargelén.
Men innan det är dags ska kläder hämtas, outfits matchas och det sista fixas.
– Det är sjukt att det bara är två veckor kvar. Jag är lite nervös, säger Jacqueline Halén.