De öppnar ny restaurang på Ågatan

Folk ska kunna uppleva Medelhavet utan att lämna Ågatan.

Familjen Dimakis: Panos, Sofia, Georgios och Vasia är redan redo att ta emot första gäster.

Familjen Dimakis: Panos, Sofia, Georgios och Vasia är redan redo att ta emot första gäster.

Foto: Mikael Svensson

Linköping2015-03-13 15:19

Det säger Panos Dimakis som tillsammans med sin familj öppnar Astoria, restaurangen som ska servera allt från grekisk husmanskost, franska goda såser lagade från grunden och italienska pizzor till svensk husmanskost.

– Vi alla i familjen är utbildade kockar. Det blir mycket mat. Sallader, mezze, mycket färskt från Grekland. Och det ska vara så trevligt hos oss att alla ska känna sig som hemma, säger Panos Dimakis.

Och han vet vad han pratar om. Panos Dimakis kom till Linköping 1970 och redan på 80-talet flyttade han till Hudiksvall där han öppnade en restaurang med sin vän.

– Vi hade trevligt där. Därför var vår restaurang alltid full. Det var så fullt och roligt att jag ibland inte hade tid att laga mat. Och då gick våra besökare in i köket och ville laga maten själva. Det var tider det, säger Panos Dimakis.

Men på grund av familjära skäl flyttade han med sin fru och två barn, som båda är födda i Linköping, tillbaka till Grekland 1991. Tanken var att stanna ett par år där men det blev hela 24 år. Nu är familjen tillbaka i staden. Och även om Linköping har förändrats sedan sist känns den ändå som hemma för honom och fru Sofia.

– Fast nattlivet i Linköping var mycket, mycket roligare på min tid, säger Panos Dimakis.

Det minns han, enligt eget utsago, eftersom han jobbade flera år som ordningsvakt på olika nattklubbar och restauranger före flytten till Hudiksvall. Men nu bryr han sig inte så mycket om nattlivet utan jobbar hårt för att skapa och profilera en Medelhavsoas mitt i stan, längst ner på Ågatan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om