Fonduekällaren tog i slutet av februari beslutet att flytta ifrån Vasastaden och in till Storgatan vid Stora torget. Ägarna, Mikael Wilhelmsson, Caroline Wilhelmsson och Philip Svensson, berättar att det var dags att ta nästa steg.
– Vi ville komma närmare city och utveckla restaurangverksamheten, säger Mikael Wilhelmsson.
För två veckor sedan fick de tillträde till den nya lokalen som har varit stängd under en längre tid och nu har de arbetat många timmar för att renovera klart kafédelen. I onsdags var det dags och kaféets dörrar öppnades för kunder.
– Lokalen var i behov av en större uppfräschning och vi gör all renovering i lokalen själva förutom el och vatten, säger Philip Svensson.
Kaféet är just nu ett kafé och bageri men de kommer även öppna en fonduerestaurang. Den är fortfarande under renovering inför sommaren.
– Fonduerestaurangen som ligger en trappa ner kommer ge en känsla av 90-talet, säger Mikael Wilhelmsson.
Alla kaféer och restauranger står idag inför en hård konkurrens och ett tufft ekonomiskt läge. Det inte är något som oroar dem, säger Mikael. Genom ändringar vid köp av råvaror och en mindre prishöjning hoppas de att kunna fortsätta trots den situation som är idag.
– Vi har många års erfarenhet i branschen. Att färre väljer att fika ute märkte vi redan på förra stället, kaffet vill de fortfarande ha men de hoppar bakelsen, säger Mikael.