Förbudet började gälla förra helgen efter att regeringen bedömt barer och restauranger som riskmiljöer för smittspridning. Sedan dess har Linköpings alla krogar och restauranger med serveringstillstånd valt att stänga direkt efter klockan 22.
Det har dock funnits möjlighet att söka tillstånd för att få öppna igen efter 22.30 – men då utan att servera alkohol. Kebab house blir nu första och hittills enda stället i stan som gör ett försök.
– Förhoppningsvis kan vi sälja lite mat och få in nödvändiga intäkter, säger James Dankha.
Han berättar hur man efter första pandemivågen fick snurr på verksamheten igen och hittade en väl fungerande strategi där köer undveks, med avstånd mellan borden och där alla satt ner och drack. "Vi hade stenkoll", säger James Dankha. Men de hårdare råden och beslutet om alkoholstopp blev en rejäl smäll.
– Vi har mycket på just kvällar och helger och har blivit en krog där folk sitter och dricker och umgås. Men nu har vi tappat merparten av vår omsättning.
Utan ekonomisk hjälp från staten och hyresvärden, som i våras, tror James Dankha att Kebab house och många andra krogar är illa ute.
– Ska det se ut som det gör nu fram till februari blir det svårt.
Han förklarar att alla tankar om framtiden som snurrar i huvudet är det jobbigaste.
– Hamna hos Kronofogden på grund av det här, när man skött sig hela sitt liv och arbetat hårt. Det skulle kännas orättvist.