Då kommer prinsen till skolan i Linköping

Den 6 november kommer prins Daniel till Berzeliusskolan i Linköping. Han ska både träffa elever och föreläsa om entreprenörskap tillsammans med några av Sveriges nya, stora entreprenörer.

Berzeliusskolan i Linköping.

Berzeliusskolan i Linköping.

Foto: Jeppe Gustafsson

Linköping2018-10-17 15:30

Prins Daniel Fellowship grundades av prinsen 2013 med syftet att inspirera unga entreprenörer. Vid besöket ska prins Daniel föreläsa tillsammans med de deltagande entreprenörerna Ashkan Pouya från Serendipity, Jessica Schultz från Northzone och Jessica Löfström från Expanderamera. De kommer att berätta om sina erfarenheter av att driva företag.

– Många vill starta eget företag idag, men det är få som vågar ta steget på grund av rädslan för att misslyckas. Att samtala med elever och studenter runt om i Sverige är viktigt för att inspirera fler unga att starta bolag, säger Jenny Nordlöw, projektledare för Prins Daniel Fellowship vid Kungliga ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Eleverna kommer också att delas in i grupper och sitta i små rundabordssamtal där föreläsarna och prinsen också deltar.

Samma dag håller Prins Daniels fellowship en inspirationsföreläsning på Linköpings universitet. Temat blir detsamma, och även här deltar prinsen. Därefter fortsätter IVA:s nybildade näringslivsråd i länet med ett kickoff-arrangemang i Science park Mjärdevi. Talare är Liu-lektorn Fredrik Heintz, som också är en av EU-kommissionens 52 utvalda experter inom AI.

Berzeliusskolan i Linköping.
Berzeliusskolan i Linköping.
Entreprenörerna

Förutom prins Daniel kommer även de här entreprenörerna att tala:

Jessica Schultz är partner på det svenska riskkapitalbolaget Northzone. Hon är även en av grundarna till det tyska matleveransföretaget Hellofresh, som idag är ett av Europas snabbast växande företag.

Ashkan Pouyaär serieentreprenör och medgrundare till Serendipity group – ett miljardbolag där flertalet teknikbolag inom cleantech, lifescience, materialteknik, it och medicinteknik ingår.

Jessica Löfström har grundat företaget Expanderamera som jobbar med bemanning i byggbranschen. Jessica är även en av initiativtagarna till 17-nätverket – ett nätverk för tunga kvinnliga grundare och företagsledare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!