Cigarettfimp avslöjade tonåring

En föreningslokal i Skäggetorp blev fullständigt vandaliserad sedan ungdomar lyckats ta sig in i lokalen. Nu har en 16-årig pojke åtalats för olaga intrång.

Intrång. Den här synen mötte en föreningsmedlem som kom till källarlokalen i Skäggetorp.

Intrång. Den här synen mötte en föreningsmedlem som kom till källarlokalen i Skäggetorp.

Foto: Polisen

Linköping2017-08-17 15:00

Det var den 16 juni förra året som en medlem i föreningen upptäckte att någon lyckats ta sig in i källarlokalerna. Oredan var stor, saker var sönderslagna och en rad saker saknades. På bord och sittmöbler fanns brännmärken från cigaretter. Polisen tekniker säkrade en rad bevis – bland annat en cigarettfimp som låg på ett bord. Nationellt forensiskt centrum kunde slå fast att det fanns dna på fimpen – dna som visade sig komma från en 16-årig pojke.

I förhör har 16-åringen, som nu åtalats för olaga intrång, nekat till brott. Han medger visserligen att han besökte lokalen i sällskap med kamrater men hävdar att han inte insåg att det var olagligt.

– Jag visste inte att det var olagligt att vara där, säger han i förhör.

16-åringen har även åtalats för ett annat brott i samma stadsdel. Enligt åklagaren ska han den 15 augusti i fjol ha trängt sig in på ett område i anslutning till en förskola. När en anställd uppmanade 16-åringen att lämna området blev situationen hotfull. 16-åringen ska, enligt åklagaren, ha tagit ett strupgrepp på den anställde och framfört hot. 16-åringen, som åtalas för olaga intrång, misshandel och olaga hot, nekar till brott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!