Godisbutiken i Tornby går i konkurs

Godisbutiken Go banana hann bara vara öppen i några månader. Nu har franchisetagarna gått i konkurs. Men enligt hyresvärden kommer en ny verksamhet att öppna inom kort.

I oktober förra året invigdes Go banana. Nu är företaget försatt i konkurs.

I oktober förra året invigdes Go banana. Nu är företaget försatt i konkurs.

Foto: Frida Glenning Ströberg

Linköping2022-03-28 18:30

I oktober förra året invigdes den 1 900 kvadratmeter stora butiken Go banana i Tornby, granne med City Gross.

Men i mitten av mars gick franchisetagaren i konkurs. Konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson har ännu inte hunnit utreda orsaken till konkursen.

"Bolaget försattes i konkurs på egen ansökan", skriver han i ett mejl till redaktionen.

Företagaren hade tecknat ett tioårigt avtal med Svenska handelsfastigheter, som äger lokalen på Norra Svedengatan. Men i och med konkursen gäller inte kontraktet längre. Moderbolaget Go banana har visat intresse för att fortsätta hyra en mindre del av lokalen, men fastighetsägaren har sagt nej och letar nu efter en helt ny hyresgäst.

– Våra förhoppningar är att vi snart ska kunna hyra ut lokalen igen. Vi har en dialog med två aktörer, mer kan jag inte säga än, säger Benny Andersson, regionansvarig syd på Svenska handelsfastigheter.

Är det snacks- och godistema även hos nya intressenterna?

– Vi har tänkt i en lite annan inriktning. Nu när vi blev brända på godis får vi tänka om.

Butiken i Tornby har avvecklats genom konkursutförsäljning. Utförsäljningen av varorna, som framförallt består av godis och snacks, kommer att fortsätta under en eller två helger till.

"Personalen har erhållit lönegaranti och fortsätter att jobba under utförsäljningen", skriver konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson.

Vi har sökt ägaren utan resultat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!