Bubblor, te och mycket mer

På torsdagen öppnar Linköpings nya inneställe, eller i alla fall något som inte tidigare finns i stan.

Blandning. Många duttar av olika ämnen behövs för att smaken ska bli som bäst.

Blandning. Många duttar av olika ämnen behövs för att smaken ska bli som bäst.

Foto: Peter Jigerström

Linköping2015-07-29 22:00

Tidigare låg damaffären Kriss i den här lokalen på Nygatan. Nu heter det Bubbletea och är ett nytt koncept. Väldigt vanligt och mycket poppis i Asien om man får tro ägaren Thomas Karlsson. Han bjuder en läskande dryck med diverse varierade ingredienser.

Först lite jordgubbshonung i en mugg. Så svart te och is för att kyla. Sist en sked med kulor gjorda av tapiokarot. Så sätter han bägaren i en skakmaskin och 20 sekunder senare är drycken klar. En annan apparat sluter plast som lock på muggen.

– Jag gissar att barn vill ha mest fruktsmaker medan vi vuxna barn nog föredrar smaksatta teer, säger Thomas och hugger ett sugrör genom muggens plastlock.

Basen till drycken kan vara te, men också mjölk, smaksatt mjölk eller juice. Kombinationerna är närmast oändliga eftersom smaksättningen också finns i mängd och likaså de kulor som är dryckens bubblor.

Tapiokans kulor är lite gummiaktiga medan de övriga har ett tunt skal som du lätt kommer igenom med tänderna. Då uppstår smaksensationen. Och för den som inte riktigt kan bestämma sig finns också en lösning:

– Vi fixar en regnbågsblandning av kulor. Särskilt den här veckan, skrattar Thomas och hänvisar till pridefestivalen.

Själv drack han det här för första gången på Bali. Men han har testat i London också. Du kan få det i Stockholm och i Göteborg men i övrigt är det här bubbelstället först.

– Vi serverar också kakor, glass, smörgåsar och diverse kaffedrinkar, säger Thomas som själv gjort om lokalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om