Män och kvinnor i bråk – polisinsats efter grovt brott

Ett bråk i centrala Linköping ledde till en polisutredning om grov misshandel. Fyra personer var inblandade men polisen har bara hittat en.

Linköping2024-06-04 02:45

En stund innan midnatt på måndagskvällen fick polisen ett larm om ett bråk på Trädgårdstorget i Linköpings centrala delar. Uppgifterna om händelsen är knapphändiga men polisen kunde hitta en man i 40-årsåldern som är målsägande.

Mannen har fått skador i ansiktet med blod därifrån samt från munnen. Ambulansbehov fanns inte men polisen skjutsade mannen till sjukhuset.

Händelsen inträffade utomhus och övriga inblandade ska ha varit två kvinnor och en man men vem som bråkat med vem var inledningsvis oklart, men hade klarnat en del under tisdagsmorgonen.

– Det här är ett oerhört rörigt ärende, men det har varit tre mot en, så att säga. En av männen har fått stryk, men kunde plåstras om på sjukhus, säger polisens presstalesperson Mats Pettersson.

En anmälan om grov misshandel har skrivits.

Under natten mot tisdag jobbade polisen med ärendet för att försöka hitta de övriga inblandade, men de tre var fortfarande okända på tisdagsmorgonen.

– När den drabbade mannen har piggnat till här under dagen ska vi naturligtvis prata mer med honom för att höra om han känner till de här tre personerna sen tidigare. Dessutom har vi förhoppningar om att få fram mer information från övervakningskameror som finns i närheten av den aktuella platsen. Totalt sett skulle jag säga att det finns gott hopp om att reda ut det här ärendet, säger Mats Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!