Populär krog försattes i konkurs – nära en återkomst

Bolaget som drev restaurang Pinchos på Storgatan försattes i konkurs i mitten av december förra året. Nu kan krogen återuppstå, fast med en annan ägare.

Bolaget som drev restaurang Pinchos på Storgatan försattes i konkurs i december förra året. Nu kan krogkonceptet komma tillbaka till Linköping, fast med en annan ägare.

Bolaget som drev restaurang Pinchos på Storgatan försattes i konkurs i december förra året. Nu kan krogkonceptet komma tillbaka till Linköping, fast med en annan ägare.

Foto: Johan Rödin/Arkiv

Linköping2021-05-07 08:00

Det är företaget Mamma smårätter AB i Lidköping som skrivit ett nytt franchiseavtal med Pinchos moderbolag i Göteborg.

– Vi kom överens för drygt en vecka sedan. Nu letar vi efter en lokal där vi kan köra igång. Den ska ha ett centralt läge och vara mellan 400 och 500 kvadratmeter stor, säger delägare Milan Reljanovic.

Han berättar att han varit i kontakt med fastighetsägaren som förvaltar lokalen där Pinchos tidigare låg, men enligt Reljanovic är det inte aktuellt att skriva kontrakt på den adressen.

– Den totala ytan där ligger kring 900 kvadrat och det är alldeles för stort för oss.

Några andra kontakter har företrädarna för Mamma smårätter inte tagit i Linköping, men man hoppas kunna hitta ett lämpligt ställe så snart som möjligt.

– Allting har gått väldigt snabbt på slutet. Tiden har inte riktigt räckt till. Vi är också intresserade av att köpa en befintlig krog som vi i så fall kan bygga om och anpassa till Pinchos upplägg. 

Mamma smårätter driver sju andra restauranger efter samma koncept i södra Sverige och beslutet att öppna i Linköping kändes som en självklarhet, menar Reljanovic.

– Bra stad, härlig puls och flera andra matställen som lockar folk att ta sig ut.

Den tidigare restaurangen gick i konkurs, vad talar för att ni ska klara er?

– Jag kan inte uttala mig om det som varit. Vi tror på det vi gör, annars skulle vi aldrig dra igång den här apparaten.

Etableringen kommer att skapa minst 20 tjänster på heltid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!