Detta självklara konstateras i ett medborgarförslag till kommunen för två år sedan. Vid säsongens sista möte kommer fullmäktige av allt att döma att besluta att det ingår i kultur- och fritidsnämndens uppgifter att se till att önskemålet uppfylls.
Förslagsställaren menar att seende, genom att se hur Internet fungerar för synskadade, också skulle få större förståelse för deras situation. Dessutom kan seende som skapar hemsidor använda en dator för synskadade för att själv testa hur sidorna upplevs av den som är synskadad och på det viset kunna göra sidorna mera lättillgängliga.
I kommunens strategiska mål från 2011 fastslås bland annat att människor ska kunna leva sina liv utan att begränsas av intolerans, fördomar och kriminalitet. I Linköping ska alla människor också ges förutsättningar för att ha en rik fritid.
Linköpings stadsbibliotek har dessutom som mål att 2015 vara ett av de fem bästa biblioteken i landet.
Kommunfullmäktige förväntas besluta att kultur- och fritidsnämnden ska titta över behovet av anpassade datorer i den allmänna översynen av bibliotekens publika datorer som ska genomföras under 2013.