Andreas Demir har de senaste tio åren startat och drivit flera krogar i Linköping, bland annat Flott, Rico, Bestia och Brödernas kök. Sedan i fjol är det Brasserie Grand och Club L'etage som gäller – samt nu också Horse & Hound på Storgatan.
– Jag älskar att driva restaurang och är jätteglad att jag fick chansen att köpa Horse & Hound. Det är en av Östergötlands allra finaste pubar, med en jättemysig miljö, säger Andreas.
Blir det stora förändringar?
– Nej, jag tror att man bör gå varsamt fram – det är så många i Linköping som verkligen gillar Horse & Hound precis som det är. Vi ska bara försöka göra allt lite bättre. Vi har tagit över all personal och vi kommer att fortsätta med livemusik och äkta casköl. Vi är inte bundna till en leverantör utan har möjlighet att ta in lite mer spännande öl framöver.
Brasserie Grand och Horse & Hound är stora ställen. Hur går det nu när många får allt mindre i plånboken?
– Jag har varit med om både goda och mindre goda tider i den här branschen. Det handlar om att hitta ett koncept som folk kan ta till sig. Är det dåliga tider får man anpassa verksamheten efter vad folk har råd med. Jag tror att det är lättare att driva restaurang när man är på plats i stan, det var kanske inte så lätt för Åbro att göra det på distans från Vimmerby, säger Andreas.
Åbro behåller restaurang Brygghuset i Vimmerby. Tre centrala Stockholmspubar – Bull & Bear, Queen's Head och King's Fox – har sålts till Burgsvik Group. I Norrköping är Black Lion Inn till salu.