– Hon har på något sätt alltid funnits. Det finns inte så många kvar som minns en tid utan att drottning Elizabeth satt på tronen. Min pappa som är 80, och hans generation, är nog den sista som kommer ihåg hur det var när hon inte var statsöverhuvud, säger Ben Kersley som är född och uppvuxen i Birmingham.
Han tycker att nyheten om drottningens död är tråkig, även om det inte var särskilt överraskande med tanke på hennes ålder.
– Men visst är det sorgligt. Det är slutet på en epok och jag känner mig ledsen.
Drottningen var på något sätt en del av alla britters liv, oavsett om man var republikan eller monarkist. Hon har påverkat allas liv.
– På något sätt känns det som att hon alltid funnits. Hon var liksom konstanten i allas liv.
Det Ben Kersley minns särskilt väl är firandet av drottningens 25-årsjubileum på tronen. Han var visserligen bara fyra år då, 1977, men minns alla festligheter.
Han konstaterar att drottningen sett ett antal premiärministrar komma och gå. Det började med Winston Churchill 1952 och slutade med Lizz Truss, som hon enligt uppgift tog emot så sent som för två dagar sedan.
Vad som kan hända nu, när prins Charles blir kung Charles III är svårt att säga, tycker han. Men en liten gissning från Ben Kersleys sida är att prins Charles, som är 73 år, inte blir långvarig på tronen utan att han avgår och lämnar över till sin äldste son prins William.
– Men, vem vet?
Lars Vikinge (C), borgmästare och kommunfullmäktiges ordförande i Linköping, är också lite tagen av drottningens bortgång. Inte så mycket av personliga skäl som av historiska.
Han delar samma känsla som många; hon har ju alltid funnits där.
– Hon har ju varit regent under i stort sett hela efterkrigstiden och stått för någon slags stabilitet, säger han.
Även om det brittiska kungahuset haft sin beskärda del av skandaler och även Storbritannien som land haft sina svårigheter, så har ändå drottning Elizabeth stått som någon slags symbol för stabilitet och kanske också trygghet för många britter, tror han.
I skrivande stund är det lite oklart om Linköping ska göra något särskilt med anledning av drottningens död.
– Vi får se. Linköping har ändå rätt så täta band med Storbritannien, kanske framför allt Saab. Jag ska i alla fall skriva något på min privata Facebooksida, säger Lars Vikinge.