Nu stänger det glutenfria bageriet vid teatern

Sedan oktober har Ronaldo's bageri intill Stora teatern varit lite annorlunda. Där har nästan alla bakverk och bröd varit glutenfritt. Men nu sätter det ekonomiska läget stopp och butiken stänger.

"Vi har varit väldigt uppskattade bland glutenintoleranta i Linköping", säger Elin Wettergren som har jobbat på butiken på Artistgatan.

"Vi har varit väldigt uppskattade bland glutenintoleranta i Linköping", säger Elin Wettergren som har jobbat på butiken på Artistgatan.

Foto: Victor Bomgren

Linköping2023-01-16 11:45

– Vi hade en liten tjej här inne som blev helt överlycklig för att det äntligen fanns så mycket för henne att välja på, säger Elin Wettergren som har jobbat i butiken.

Hon och resten av den lilla personalen fick beskedet om stängningen i förra veckan.

– Det är jättetråkigt att vi behöver stänga, men det är ju svåra tider för alla nu.

undefined
"Vi ville att att det skulle se ut som ett vanligt bageri och att de glutenintoleranta skulle ha mycket att välja på. Så brukar det inte vara på de flesta ställen", säger Karl Högquist.

Karl Högquist, delägare av Ronaldo's, tycker också att det är tråkigt att avveckla den glutenfria satsningen, men behåller hoppet om att kanske kunna öppna upp den igen i framtiden.

– I den bästa av världar kan vi göra det. Vi har kvar lokalen och kommer att fortsätta baka glutenfritt bröd där.

undefined
På Ronaldo's har det funnits glutenfria färska baguetter och många olika bakverk. På en liten hylla på ena väggen har lite "vanligt" bröd legat under skyddande plast.

Att butiken nu stänger igen är en följd av ett svårare ekonomiskt läge.

– Det är för att spara nu när det är tuffa tider. Alla råvaror har blivit mycket dyrare och till glutenfritt krävs det dessutom en del specialingredienser. Och de flesta konsumenter har ju också mindre pengar att röra sig med nu. Vi kände att vi måste agera för att ta oss igenom det här.

– Vi ville verkligen kunna erbjuda färskt glutenfritt, men vi mäktar inte med det just nu.

Hur mycket glutenfritt kommer ni ha i butiken på Storgatan?

– Vi kommer att ha egenbakat bröd, men jag kan inte svära på att det kommer vara färskt. Men fryst kommer vi i alla fall att ha. Sen kommer vi behöva dra ner på flera av de andra bakverken. Nu är det fokus på semlor och då kommer vi att ha en glutenfri sådan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!