Avliden person hittad – polisen tror det är försvunne Tage, 84

I april anmäldes Tage, 84, från Vidingsjö försvunnen. Nu uppger polisen att en avliden person som tros vara Tage har hittats av privatpersoner väster om Harvestad. Anhöriga är underrättade.

Linköping2024-07-09 21:49

Det var den 8 april som Tage försvann från sitt hem i Vidingsjö. Efter omfattande sökinsatser i flera dagar avslutades sökinsatserna utan resultat.

Under tisdagskvällen uppgav polisen via sin hemsida att man tror att man hittat den försvunne mannen avliden.

"En avliden person som tros vara den eftersökta saknade mannen har hittats av privatpersoner väster om Harvestad. Anhöriga är underrättade. Polisen misstänker i nuläget inget brott."

Enligt polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson, beror den antagande formuleringen på att den kropp som hittats legat länge i terrängen.

Hur kom ni fram till att det kan vara Tage?

– Vi hade ju ett ganska bra signalement, det ligger ju till grund för våra tankar nu. Sen är det ju också så att vi har ju inte, i det området, några fler saknade som vi kan tänka oss att det kan vara. Det är väl mer en försiktighetsåtgärd att uttala sig på det här sättet, att inte vara helt tvärsäker.

– Men det var ju samtidigt också någonting som vi förstod att det skulle inträffa förr eller senare. Tråkigt nog så tog det ju en tid. Våra tankar går till familjen.                                                                                                                                                                             

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!