Årets företagare och Unga företagare prisades

Saied Ghannadan blev Årets företagare i Linköping. Han prisades vid en ceremoni på torsdagskvällen tillsammans med Fredrik Präntare som utsågs till Årets unga företagare.

Linköping 8 juni 2023 21:46

Företagarna i Linköping med dess ordförande i spetsen, Anders Björck, skriver följande i sin motivering till utmärkelsen Årets företagare:

"Med en stark vision och en drivkraft som han bar med sig redan när han flydde från Iran och kom till Sverige 1985, har Saied Ghannadan målmedvetet byggt, inte bara ett företag, utan en hel företagsgrupp"

"UCS Group är idag en lönsam och hållbar koncern där IT-tjänster genomsyrar som en röd tråd. Saeid har därtill bidragit till Linköpings och regionens utveckling genom samverkan med andra företag, organisationer, föreningar och akademin"

– Overkligt och otroligt stort. Jag är så tacksam, sa Ghannadan i sitt tacktal.

 

Fredrik Präntare, som står bakom företaget Pugstorm, möttes i sin tur av följande motivering till priset som Årets unga företagare:

"En entusiasmerande och inspirerande ledare som har en obändig tilltro till teamet och allas vilja att bidra. Han har byggt bolaget från grunden och aktivt rekryterat det team som idag bidrar till att det ligger i absolut framkant genom teknisk utveckling och innovation".

"Han har tillsammans med sina medgrundare på kort tid byggt upp en prisbelönt spelstudio som redan kan mäta sig med de bästa internationellt. Han är prisad och en av få svenskar inbjuden att gästforska vid Stanford University. En ung företagarstjärna som redan lyser starkt."

– Vilken ära. Stort tack till alla, sa Präntare från scenen.

 

Anders Björck summerade aftonen:

– En stor kväll för alla inblandade parter.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa