Är Hälge säker i stan?

Har Hälge varit på vift? Det ser ut som så, men nu är han tillbaka i rondellen i Vårdsbergs kors.

Här sitter Hälge, tillverkad av @skogkonst i Godegård och längtar till lugnare marker i stan.

Här sitter Hälge, tillverkad av @skogkonst i Godegård och längtar till lugnare marker i stan.

Foto:

Linköping2016-11-20 18:00

Videon är inte längre tillgänglig

Däremot är det högst oklart var han har varit. På lördagsförmiddagen var han i alla fall tillbaka men hade flyttat en aning på sig. Vem som är är upphovsmannen till figurerna – ur seriestrippen Hälge – som står uppställda i rondellen är fortfarande höljd i dunkel. Men en sak är säker. Det är i alla fall inte Stefan Karlsson, mannen bakom seriefigurerna som finns i Hälgeland utanför Mora.

– Nej du, jag gör mina figurer i annat material. Men det här är ju roligt, säger Stefan i telefon från Godegård där han bor.

Men han tycker det är kul och undrar lite om det möjligen är ett Hälgeinlägg på instagram som gjort att Hälge flyttat in till stan.

Stefan Karlsson la ut inlägget när älgjakten precis startade och det var en lätt slokörad Hälge som fick lägga ut texten där att han nog gärna flydde till stan under "jakta". Om det nu bara inte var så illa att det inte längre går några bussar.

Kan hända en riktig älgvän uppfyllde Hälges önskningar och flyttade in honom till stan. Visserligen fick både Edwin, hans gevär och jakthunden Blixten hänga med. Men Hälge kan nog ändå vara tämligen lugn, att jaga älg i stan går nog inte för sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!