Ännu en kvinna överfallen i Ryd

Under torsdagskvällen larmades polisen till Ryd efter att en kvinna i 30-årsåldern ska ha blivit överfallen av en okänd man.

Foto: Peter Jigerström/arkiv

Linköping2016-03-24 21:34

Samtalet inkom vid 19.40. En kvinna i 30-årsåldern ska ha blivit överfallen av en för henne okänd man utomhus i Ryd.

– Det är oklart vad överfallet egentligen handlar om, men kvinnan ska ha blivit överfallen och slagen av en okänd man, säger Fredrik Kliman, presstalesperson för Polisen i Östergötland.

Vid överfallet ska kvinnan ha försökt försvara sig. Hon fördes senare i ambulans till Universitetssjukhuset i Linköping. Där konstaterades det att hon var lindrigt skadad och att tillståndet var stabilt men man valde ändå att hålla kvar henne över natten för observation.

– När vi kommer fram till kvinnan är hon väldigt skärrad. Tumult har uppstått och hon har fått några slag, säger Fredrik Kliman.

Brottsplatsen, som enligt polisen ska vara i anslutning till en gård eller hus i Ryd, är avspärrad.

– Vi har kontrollerat ett antal personer i området, men vi har inte tagit någon gärningsman än. Vi har en hund som spårar och vissa beslag har även gjorts i området, säger Fredrik Kliman.

Den misstänkte beskrivs vara en man i 20-årsåldern med kort, svart hår. Han ska vara under medellängd och bar vid tillfället mörka kläder samt mössa och handskar.

Det finns inga uppgifter om att gärningsmannen fått med sig några värdesaker. Händelsen rubriceras som misshandel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!