Polisen i Linköping har fått ta hand om en hel del oroligheter den senaste månaden. Mycket stora resurser har satsats för att återställa lugnet och öka tryggheten i flera stadsdelar.
Den ökade polisnärvaron har varit påtaglig inte minst i Skäggetorp med ett stort antal kontroller av såväl fordon som personer.
Och det allra mesta verkar, i alla fall sett utifrån resultaten, ha gått som planerat. Polisen har vid flera tillfällen lyckats avstyra sammandrabbningar och man har också lyckats störa gängens huvudpersoner tillräckligt mycket.
Men ju fler åtgärder och ingripanden desto större risk att någon gör fel - även om man menar rätt.
Corren har under den senaste veckan träffat både ungdomar och vuxna i Skäggetorp, som vittnar om polisarbete som stjälper mer än hjälper.
En medelålders man förklarar:
– Alla poliser gör inte fel, men det finns några oerfarna ungtuppar, som tror att de är i vilda västern, och det första de gör när de går utanför bilarna är att sätta handen på pistolhölstren.
I måndagskväll på ett stort medborgarmöte i Skäggetorpsskolans aula fick polisens representanter ta del av ungdomarnas kritik. Och det är en kritik som myndigheten tar på allvar.
Mattias Ydreborg, chef för mängdbrottsenheten, säger till Corren att man veckan efter påsk kommer att vidareutbilda alla poliser i yttre tjänst i Linköping om hur man bemöter ungdomar i socialutsatta områden.
– Poliserna som ingår i ungdomsgruppen är duktiga på det, men vi behöver att alla andra också ska kunna bemöta ungdomar på rätt sätt, säger Mattias Ydreborg.
Han var nyligen i Stockholm för att ta del av hur kollegorna där jobbar just med det. Situationen i Stockholm är, påpekar Mattias Ydreborg, mycket värre än i Linköping. Men de har utvecklat arbetssätt som har gett bra resultat och som kan tillämpas även här.
Samtidigt, påpekar han, kan många fler poliser göra mycket mer rätt i fortsättningen, utan att de kan göra något åt roten till problemet.
– Polisen kan inte lösa arbetslösheten. Och inte heller alla de andra grundorsakerna till att det blir utanförskap och socialoro, säger Mattias Ydreborg.