41-åring var beväpnad med tre knivar och en slangbella

Polisen ingrep mot en 41-årig man som satt och sov på Ågatan. Det visade sig att han var beväpnad med tre knivar, en slangbella och en glaskrosshammare. Nu har han dömts brott mot knivlagen.

Den 41-årige mannen hade med sig tre knivar, en slangbella och en glaskrosshammare. (Bilderna är hämtade ur förundersökningen.)

Den 41-årige mannen hade med sig tre knivar, en slangbella och en glaskrosshammare. (Bilderna är hämtade ur förundersökningen.)

Foto: Polisen

Linköping2024-10-11 10:00

Det var strax efter klockan 02.00 den 17 maj i år som polisen noterade att 41-åringen satt och sov i en stol på den krogtäta gatan.  Mannen visade sig vara efterlyst och polispatrullen bestämde sig för att ta med sig mannen till polisstationen. 

Innan mannen sattes in i polisbilen upptäckte poliserna att han hade en slangbella sin byxficka. Det visade sig också att han hade med sig tre knivar och en glaskrosshammare. 

"Slangbella som känns rejäl och som det går att skjuta iväg projektiler såsom stenar eller annat med och som skulle kunna orsaka inte obetydliga skador på person", skrev en av poliserna senare i sin rapport. 

41-åringen, som åtalades för grovt brott mot knivlagen, valde i förhör erkänt brottet. På frågan varför han gick omkring med tre knivar svarade han: 

– För jag täljer i trä.

Om slangbellan hade han följande kommentar: 

– Brukar skjuta på burkar med den.

Åklagaren ansåg att brottet borde rubriceras som grovt då "föremålen har innehafts i ett sammanhang där de kan befaras komma till användning vid brottsligt angrepp på någons liv, hälsa eller trygghet till person."

Linköpings tingsrätt anser dock inte att brottet bör rubriceras som grovt. När det gäller glaskrosshammaren anser inte rätten att innehavet var olagligt. Rätten skriver: "Dess konstruktion gör att den nog inte skulle åsamka någon allvarligare
skada".

41-åringen döms för brott mot knivlagen till fängelse i två månader. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!