35:an fick stängas av efter kökrock

Efter en kökrock med fyra bilar på riksväg 35 fick vägen stängas av helt under en längre tid.

Foto: Johnny Gustavsson

Linköping2017-12-07 16:41

Larmet om olyckan på riksväg 35 kom klockan 16.23 på torsdagseftermiddagen. Inte mindre än fyra bilar var då inblandade i en kökrock, varav tre personbilar och en lätt lastbil. Enligt de initiala uppgifterna skulle en av bilarna ha väjt för ett djur på vägen, vilket orsakat kökrocken.

Räddningstjänsten, som närmast kom från en olycka på E4:an, tvingades på grund av olyckans omfattning att stänga av 35:an för trafik helt och hållet. Att det skulle ha stor inverkan på den hårt trafikerade vägen var de högst medvetna om.

– För varje minut som vi stoppar trafiken blir det längre köer, till slut ända till Linköping och till Åtvid åt andra hållet, sa Mikael Kalered, inre befäl vid Räddningstjänsten i Östra Götaland.

Men även om det blir långa köer när man stänger av en väg mitt under rusningstrafik, är det ofta viktigt för att kunna upprätthålla säkerheten på platsen, betonar polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

– Annars är risken att trafikanterna dundrar förbi i 70-80, och då finns det en risk för nya olyckor, säger han.

Vid 17-tiden kunde räddningstjänsten lämna olycksplatsen, och överlåta övervakningen åt polisen i väntan på bärgare. Först vid 17.30 var den sista bilen bärgad, och trafiken kunde släppas på helt igen.

Av de som var inblandade i kökrocken fick två personer föras till sjukhus för kontroll.

Trafiken fick stängas av helt efter kökrocken på riksväg 35.
Trafiken fick stängas av helt efter kökrocken på riksväg 35.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!