Linköpingsföretag med miljonvinst i konkurs

Bolaget Centric service AB, med säte i Linköping, har begärts i konkurs – trots att siffrorna pekat uppåt i senaste bokslutet. 27 anställda har nu sagts upp.

Linköping2024-09-30 09:51

Klottersanering, snöröjning och anläggningsarbeten. Det är några av de tjänster som Centric service har erbjudit sedan företaget grundades på 90-talet. Men nu är det slut med det. Förra veckan försattes bolaget i konkurs.

Utöver Linköping, där huvudkontoret finns, har företaget också kontor i Södertälje och Stockholm, enligt den egna hemsidan. Av den framgår också att några av kunderna är Tekniska verken och Linköpings kommun, och att företaget sedan år 2019 är en del av fastighetsförvaltaren Nordic PM.

Det senaste tillgängliga bokslutet är från år 2022. Då hade Centric en omsättning på närmre 42,4 miljoner kronor, och gjorde en vinst på nästan 1,3 miljoner. Båda nyckeltalen hade då ökat markant från föregående år, då omsättningen istället var 34 miljoner kronor och resultatet var negativt, -12 000 kronor lite drygt. Det året belastades dock resultatet av ett lämnat koncernbidrag på 1,5 miljoner.

Hanna Ericson på Advokatfirman Delphi är konkursförvaltare åt företaget. Hon har svårt att i dagsläget ge någon information om vad som ligger bakom konkursen, men att det är Centric själva som begärt den.

– Det är lite för tidigt för mig att uttala mig om, men det kommer jag att göra vartefter i den förvaltarberättelse som jag kommer att upprätta, säger hon.

Just nu är den kanske mest trängande frågan de anställda. De är 27 stycken, som nu sagts upp.

– De sägs ju alltid upp i en konkurs, och så upprättar vi lönegarantibeslut.

Lönegarantin är, något förenklat, en statlig garanti som ser till att anställda på ett konkursbolag får ut pengar för den lön som de hade fått om inte bolaget hade gått i konkurs.

Efter att ha hanterat de anställdas situation är det Hanna Ericsons uppdrag att också försöka få sålt det som är kvar av företaget. Det kan handla om inventarier, maskiner, fordon, hemsidedomäner, och annat.

– Jag hoppas verkligen att man ska kunna hitta en köpare av rörelsen som sådan, så att den kan leva vidare i ett annat bolag.

Vi söker företaget för kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!