2 000 i kortege när mordoffer begravs

18-åringen som sköts till döds i Skäggetorp kommer i dag att begravas i Linköping. Polisen räknar med att 2 000 personer kommer att delta i begravningskortegen och varnar nu för omfattande trafikstörningar.

Foto:

Linköping2014-08-21 11:02

Begravningskortegen kommer att starta klockan 12.00 från Jägarvallen. Kortegen kommer sedan att fortsätta via Rydsrondellen, Vallarondellen, Malmslättsvägen och Kaserngatan innan den når sitt mål vid Uppståndelsens kapell på Fridtunagatan.

– Vi kan förvänta oss att det här blir en stor logistisk övning för polisen. Vi har ett antal trafikpoliser och ordningspoliser som kommer att jobba med det och försöka underlätta så att trafiken flyter smidigt. Polisen vill i möjligaste mån undvika annan trafik när den här kortegen går, säger polisens presstalesman, Thomas Agnevik.

Polisen uppmanar nu alla som inte har akuta ärenden att undvika kortegevägen.

– Kortegen går på de största tillfartsvägarna till Linköping och en av de största tillfartsvägarna till Universitetssjukhuset. Därför vill vi sprida informationen så att vi inte få in några brådskande förlossningstransporter i kortegen.

Polisen vet inte hur lång tid det kommer att ta för kortegen att ta sig från Jägarvallen till Fridtunagatan.

– Det är svårt att säga, men minst en timme skulle jag tippa på. Alla ska ju komma fram. Sedan ska ju alla där ifrån också. Det gäller att visa hänsyn mot de här människorna som ska delta i begravningen. Vi inriktar oss på att underlätta för begravningsdeltagarna.

Finns det någon hotbild med tanke på vad som ligger bakom 18-åringens död?

– Vi pratar inte om hotbilder, utan vi pratar om logistiken och trafikfrågan. Några hotbilder kommenterar inte jag, säger Thomas Agnevik.

Polisen har underrättat ambulansverksamheten, räddningstjänsten och Östgötatrafiken om de befarade störningarna.

Det var på kvällen den 28 juli som 18-åringen sköts till döds i samband med en gängkonfrontation i Skäggetorp. 19 personer har delgivits misstanke om inblandning i skottväxlingen, men ingen misstänkt sitter frihetsberövad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!