16 anhållna efter dödsskjutningen

Åtta personer med koppling till Black Cobra har anhållits som misstänkta för medhjälp till mord. Samtidigt har åtta personer med koppling till Bergagänget anhållits som misstänkta för försök till mord.

Polisens tekniker undersöker brottsplatsen i Skäggetorp.

Polisens tekniker undersöker brottsplatsen i Skäggetorp.

Foto: Johnny Gustavsson

Linköping2014-07-29 11:39

Under natten till tisdagen grep polisen 16 personer med anledning av den dödliga skottlossningen i Skäggetorp. På förmiddagen beslutade sedan kammaråklagare Helene Gestrin beslutat att anhålla dem.

Samtliga är anhållna på skälig misstanke, vilket är den lägre misstankegraden, och alla har begärt offentliga försvarare.

Åtta stycken har kopplingar till det så kallade Bergagänget och de är misstänkta för mordförsöket på en 29-årig man. Åtta personer, med kopplingar till Black Cobra, har anhållits som misstänkta för medhjälp till mordet på den man som sköts ihjäl i samband med uppgörelsen.

Bland de anhållna med koppling till Black Cobra återfinns bland andra en man som av polisen pekats ut som en ledargestalt i gänget.

De anhållna med koppling till Bergagänget är mellan 21 och 35 år gamla. De anhållna med koppling till Black Cobra är mellan 23 och 34 år gamla. Flera av de misstänkta är tidigare dömda för brott.

Hur kommer det sig att polisen så snabbt kunde gripa så många misstänkta?

– Det var bra arbetat av personalen som var ute, samtidigt som det här inträffade vid en tidpunkt när vi hade gott om personal. Vi hade personal som arbetade kvällen och som kunde fortsätta jobba med det här. Samtidigt kunde vi sätta in nattpersonalen som precis hade börjat jobba, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesman.

Var greps de misstänkta?

– Polispatruller som fanns tillgängliga kunde placera ut sig lite strategiskt i området. Det var de patrullerna som träffade på personer som var i färd med att lämna Skäggetorp. I samband med det kunde vi stoppa och kontrollera och sedan även gripa huvuddelen av de här personerna.

Vad kan du säga om de misstänkta?

– Vi känner igen flera av de här personerna efter tidigare brottslighet.

Är de kopplade till gängbrottslighet?

– Ja, just det. I Skäggetorp och på andra ställen. De är kända för grova våldsbrott och mindre grova brott. Det är en flora av olika typer av brottslighet som de här har gjort sig skyldiga till.

Det är inte känt vilken inställning de 16 misstänkta har till anklagelserna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!