Cecilia Westberg är tillförordnad chef för polisens enhet för grova brott i Linköping. Hon säger att polisen arbetar intensivt med utredningen efter onsdagens uppmärksammade skottlossning i Linköpingsstadsdelen Berga.
Det var strax före klockan 19.00 på kvällen som en 20-årig man – som tidigare var känd av polisen – blev beskjuten när han befann sig utomhus. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.
– Vi har kraftsamlat och har en stor utredningsresurs som jobbar i ärendet. Just nu inhämtar vi så mycket material som vi bara kan för att skaffa oss en så korrekt bild som möjligt av vad som hände, säger Cecilia Westberg.
Något omedelbart resultat i form av gripanden har dock inte polisutredningen lett fram till.
– Vi har tyvärr inte nått framgång i att hitta någon person som vi kan sätta upp som skäligen misstänkt. Vi har ingen misstänkt frihetsberövad.
Av utredningsskäl är Westberg förtegen om vilka eventuella motiv som kan ha funnits till mordet.
– Vi jobbar brett och med öppet sinne när det gäller motiv och vem gärningsmannen kan vara. Vi är som sagt i inhämtningsstadiet och vi har samlat många olika kompetenser.
Var det en eller flera gärningsmän på plats?
– Vi vet inte vem det är som har gjort det här och vi vet inte om det är en eller flera gärningspersoner. Jag kan inte gå in mer i detalj, men vi jobbar utifrån att det är minst en gärningsman.
Misstänker polisen att dådet kan ha gängkopplingar?
– Det är något som vi utreder. Men det är ingenting som jag kan slå fast. Vi samlar information.
Upplever ni att det är lätt eller svårt att få människor att ställa upp och vittna?
– Vi har ändå hållit ungefär 150 förhör i ärendet. Vi har pratat med mycket folk, men hur mycket det har gett vill jag inte gå in på.
Polisen har valt att ha en fortsatt hög närvaro i Berga – bland annat i en förhoppning om att eventuella vittnen ska ge sig till känna.
– Vi är synliga på plats och är det så att någon vet något ska man inte tveka att komma fram och prata med oss. Det går också bra att ringa 114 14. Låt oss avgöra om det är viktigt eller inte, säger Cecilia Westberg.
Den aktuella stadsdelen har länge av polisen ansetts utgöra hemvist för det så kallade Bergagänget. Gänget har tidigare varit inblandad i konflikter med andra kriminella gäng som etablerat sig i Linköping.